Situație delicată pe scena politică din Franța

Marine Le Pen şi extrema dreaptă se află „la uşa puterii” în Franţa, a avertizat duminică Manuel Valls, exprimându-şi public îngrijorarea faţă de un sondaj care o plasează pe preşedinta Frontului Naţional pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale din 2017, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

„Este necesar să acţionăm altfel. Şi să vorbim altfel. Pentru a fi ascultaţi şi auziţi. Ştim care ar fi preţul teribil al eşecului nostru. În Franţa, extrema dreaptă şi Marine Le Pen se află la uşa puterii!”, a spus Valls, într-un discurs susţinut la Festa de l’Unità, la Bolgna, în partea central-nordică a Italiei.

„Iar eu, ca om de stânga, nu mă voi putea resemna niciodată cu acest lucru. Fiindcă cei mai slabi vor fi primii care vor suferi. Iar aceasta va fi o lovitură teribilă, poate fatală, dată Europei”, a continuat el, la tribună, potrivit traducerii oficiale a discursului său, susţinut în italiană.

Câteva minute mai târziu, în faţa jurnaliştilor care-l întrebau despre scenariul unei eventuale dizolvări a Adunării Naţionale (Parlamentul) în actuala criză politică din Franţa, premierul a îndemnat ca „fiecare să se ridice la înălţimea responsabilităţii” pentru evitarea „unei crize instituţionale”, mai relatează aceeași sursă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: