Skip to content
Politică

Situație DEZASTRUOASĂ în țară. Cod portocaliu de INUNDAŢII

Ploile torenţiale aduse de un ciclon din Mediterana fac ravagii în România şi sunt departe de final. Hidrologii au emis un cod portocaliu de inundaţii pentru mai multe judeţe. În noaptea de luni spre marţi, mai multe case din judeţele Prahova, Ilfov şi din Capitală au fost inundate, un drum a fost blocat din cauza căderilor de pietre de pe versanţi. Circulația feroviară este întreruptă în gara din municipiul Galați, din cauza cantităţilor mari de apă care a acoperit macazurile.

Angajaţii ISU au fost solicitaţi să intervină la patru gospodării din Bucureşti şi Judeţul Ilfov care au fost inundate luni seara, pe teren fiind mobilizate şi 12 echipe ale Apa Nova cu 49 de muncitori.

Şi angajaţii Apa Nova au fost solicitaţi să intervină în 32 de situaţii, fiind semnalate nouă situaţii de acumulări de apă şi 20 de canale înfundate. 12 de echipe Apa Nova sunt în teren pentru a rezolva problemele cauzate de ploaie semnalate de bucureşteni. Case inundate de puhoiuri sunt şi în judeţul Prahova.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Rutiere  informează că, din pricina căderilor de stânci de pe versanți, cauzate de precipitațiile semnificative, circulația rutieră pe DN10 Buzău – Brașov este oprită pe ambele sensuri la km 80, în zona localității buzoiene Siriu.

Din cauza intemperiilor, circulația feroviară este întreruptă în gara din municipiul Galați. Ca urmare a precipitațiilor abundente, macazurile au fost acoperite cu o cantitate mare de apă și, din acest motiv, trenurile nu mai pot pleca din acest loc. De asemenea, locomotivele nu pot intra în această gară, potrivit Realitatea.net

COD PORTOCALIU de INUNDAŢII

Hidrologii au emis un cod portocaliu de inundaţii ce a intrat în vigoare miercuri la ora 00.10 şi este valabil până la ora 11.00 pentru judeţela Prahova şi Buzău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *