Skip to content
Politică

Situație dezastruoasă pentru România. Ce se întâmplă cu șomerii de peste 40 de ani

Situație dezastruoasă pentru România. Ce se întâmplă cu șomerii de peste 40 de ani.

Astfel, România se află într-o situație de-a dreptul rușinoasă, după ce mai bine de 50% dintre șomeri sunt trecuți de peste 40 de ani.

Mai mult, la finalul anului trecut, 56,5% dintre şomerii României aveau peste 40 de ani, iar dintre aceştia, mai bine de jumătate sunt trecuţi de 50 de ani, angajatorii fiind reticenţi în angajarea lor pe motiv că învaţă mai greu lucruri noi, se mişcă mai încet şi au mai multe pretenţii, se arată într-un  studiu publicat, luni, de Coaliţia anti-discriminare.

”Societatea funcţionează pe bază de stereotipuri şi prejudecăţi. Ar fi mult prea simplu, însă, să fie doar atât. Societatea discriminează, nedreptăţeşte, pune la zid fără drept de apel. Pe de o parte se consideră că o persoană este aptă de muncă până la 65 de ani, vârsta de pensionare pentru bărbaţi în România şi în majoritatea statelor europene, iar pe de altă parte, atunci când se fac angajări, companiile resping candidaţii peste 40-50 de ani fără a le mai testa calităţile”, se arată în comunicatul Coaliţiei anti-discriminare, potrivit News.ro

„Ascunzându-se în spatele unor cuvinte precum lipsa de entuziasm, dexteritate sau rapiditate, angajatorul dă voit cu piciorul unei persoane experimentate, loiale şi chibzuite”, mai spun autorii studiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *