Situație disperată: medicii din centrele de permanență din Bihor nu și-au primit salariile din toamnă

Sursă foto: X

Personalul medical din Centrele de Permanență din Oradea și din județ nu și-au primit salariile de anul trecut.

Situație alarmantă la Centrele de Permanență din Oradea și din Bihor. Medicii și asistentele din cele 32 de centre de permanență din județul Bihor avertizează că vor părăsi activitatea din centrele respective pentru că nu și-au primit salariile începând din luna octombrie 2023.

Programul medicilor și asistentelor în Centrele de Permanență este zilnic, de la ora 15:00 până la ora 08:00 dimineața în cursul săptămânii, respectiv de 24 de ore din 24 în weekend.

„Avem și consultații, avem și tratamente. Într-o zi obișnuită, avem 20 de pacienți. Acestora li se adaugă tratamentele. Avem pacienți bolnavi cronici. Bronșitele, pneumoniile, vitaminizările vin tot la noi. Noi facem tratamentele în baza prescripțiilor medicilor de la urgență sau specialiști. Nu ne-am primit salariile din octombrie 2023. Vom discuta la nivel de profesie și vom lua o decizie, să vedem ce facem”, a spus dr. Dobre din Oradea.

Daniela L., medic într-un centru de permanență din județ, a evidențiat disperarea și incertitudinea personalului medical.

„Cei care lucrăm în aceste centre nu am primit salariile din septembrie 2023, iar pentru mulți dintre noi, acest venit reprezintă tot ce avem pe lună”, a declarat femeia.

Banii ar fi trebuit să fie virați prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Bihor, dar medicii coordonatori ai acestor centre de permanență din Oradea susțin că nimeni nu știe nimic de aceste sume.

Medicii susțin că merg la lucru din respect pentru pacienți și pentru meseria și angajamentele lor, însă amenință că dacă situația nu se schimbă, se vor retrage din centrele de permanență.

Astfel, situația afectează nu doar personalul medical, ci poate să-i afecteze și pe pacienți, mai ales acum, când centrele de permanență sunt suprasolicitate.

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Bihor, în județul Bihor există 32 de Centre de Permanență, dintre care 7 sunt în Oradea, iar restul se regăsesc în diverse localități. Medicii și asistentele deservesc populația zilnic, chiar dacă unii dintre aceștia se confruntă cu dificultăți financiare majore, depinzând exclusiv de veniturile provenite din aceste salarii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: