Skip to content
Coronavirus

Situație dramatică în căminele de bătrâni din Marea Britanie: 2.000 de decese într-o săptămână

caminbatranivalcea.ro

Peste 6.000 de persoane au murit de covid-19, boala provocată de noul coronavirus, în ultimele trei săptămâni în căminele de bătrâni din Anglia, unde situaţia, apreciată drept „dramatică”, continuă să se degradeze în pofida diminuării răspândirii epidemiei în Marea Britanie, relatează AFP, citând Biroul Naţional de Statistică (ONS).

În total, 6.391 de decese legate de noul coronavirus au fost înregistrate de autorităţile britanice în perioada 10 aprilie – 1 mai doar în căminele de bătrâni din Anglia, dintre care 2.044 s-au produs în ultima săptămână din intervalul de timp menţionat. Până recent, Guvernul britanic anunţa doar decesele persoanelor de covid-19 înregistrate în spitale. Acuzat că minimalizează impactul epidemiei, bilanţul, actualizat cotidian, include acum şi decesele din căminele de bătrâni, relatează adevarul.ro.

Potrivit lui Nick Stripe, analist în cadrul ONS, spitalele înregistrează în jur de 75% de decese în plus faţă de perioada obişnuită a anului.

„În azilurile de bătrâni, situaţia este încă şi mai dramatică. Aproape de patru ori mai multe decese decât ne aşteptam în această perioadă a anului au fost înregistrate în cursul ultimei săptămâni, respectiv cu 280% mai multe decese înregistrate în azilurile de bătrâni faţă de media ultimilor cinci ani, iar acest număr creşte”, a declarat el pentru BBC. Dintre aceste decese, „35% menţionau COVID-19 pe certificatul de deces”, a precizat Nick Stripe.

Cu 28.734 de morţi până acum, Marea Britanie este a treia ţară cea mai afectată de coronavirus din Europa, după Spania şi Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *