Skip to content
Politică

Situație dramatică în Pitești. Jumătate dintre elevii unei școli, absenți după toxiinfecția alimentară

Situație dramatică în Pitești. Jumătate dintre elevii unei școli, absenți după toxiinfecția alimentară, astfel că doar 120 din cei 260 de copii înscrişi la programul step by step al Şcolii Nr. 16 din Piteşti au mers luni la cursuri, în timp ce alţi 25 de elevi de la aceeaşi unitate de învăţământ, diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, se află internaţi în spitale, informează romaniatv.net.

La programul step by step al şcolii sunt înscrişi 260 de copii. Dintre aceştia, doar 180 servesc masa de prânz în unitate. După apariţia cazurilor de toxiinfecţie, noi am sunat toţi părinţii să îi întrebăm cum se simt copiii lor şi să îi îndrumăm să îi ducă la spital pentru consult dacă au simptome asemănătoare cu răceala, pentru ca nu cumva să aibă toxiinfecţie alimentară şi să fie ţinuţi acasă. Azi nu s-au prezentat la şcoală decât 120 de copii din cei 260. A fost dorinţa părinţilor ca, până la elucidarea situaţiei, să nu-şi lase copiii la şcoală. Mai mult, până vor sosi rezultatele probelor strânse de DSP şi DSV cantina rămâne închisă”, a declarat Alin Vlad, directorul Şcolii nr 16 I.L. Caragiale- Piteşti.

Reprezentanţii părinţilor susţin că, până la elucidarea situaţiei, nu vor să-şi pună copiii în pericol.

Duminică, 32 de copii se aflau internaţi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti după ce au mâncat la cantina Şcolii 16 din Piteşti mamăligă cu brânza şi carne de pui. Toţi au acuzat o stare generală de rău, febră, vărsături şi scaune diareice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *