Skip to content
Politică

Situație fără precedent în cazul eliberării lui Voiculescu

Solicitarea lui Dan Voiculescu de a fi eliberat din arest și de asemenea de a fi anulată pedeaspsa de 10 ani primită în dosarul Ica pare să ia o turnură favorabilă patronului de televiziune.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat marți contestaţia depusă de omul de afaceri Dan Voiculescu prin care solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Cei doi judecători care au trebuit să analizeze aceastî speță nu s-au înțeles în privința admiterii sau respingerii contestației în anulare. Astfel, în dosar va intra un al treilea judecător, care va analiza şi se va pronunţa anul viitor, pe 6 ianuarie, potrivit evz.ro.

Cei doi judecători nu s-au înțeles în privința admiterii sau respingerii contestației în anulare. Unul a dorit rejudecarea cazului, celălalt închiderea lui. În dosar va intra un al treilea judecător care va analiza și pronunța pe 6 ianuarie soluția definitivă.

În jurul orei 15, Instanța care a judecat cerere de eliberare a fondatorului trustului Intact a rămas în pronunțare pe solicitarea lui Dan Voiculescu.

Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, a cerut din nou judecătorilor să solicite toate înregistrările şedinţelor de judecată de când a dosarul a fost preluat de completul care l-a condamnat pe şeful Intact. Apărătorul a precizat că doreşte să se demonstreze „atitudinea constantă a completului de judecată caracterizată printr-o lipsă vădită de imparţialitate”. În replica, procurorul a precizat că proba cerută de avocat este contrară legii, la dosar existând încheierile de şedinţă.

La rândul său, Mateuţ a ţinut să arate că aşa poate fi dovedită întreaga atitudine a completului de rea credinţă. „S-a observat pornirea instanţei orientată clar în obţinerea unei soluţii de condamnare. Încă de la primul termen şi până la ultimul termen de judecată”, a arătat avocatul lui Voiculescu.

În urma acestor susţineri, instanţa a deliberat şi a decis să respingă solicitarea depusă de apărător. Dan Voiculescu nu a fost adus nici de această dată la Curtea de Apel Bucureşti. Magistraţii Izabela Tocan şi Dan Lupaşcu vor verifica două probleme reclamate de avocaţii lui Dan Voiculescu, respsectiv modul de constituire a completului de judecată care l-a condamnat pe Voiculescu, dar şi o presupusă incompatibilitate a judecătorilor Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea care au făcut parte din complet.

Voiculescu a refuzat să iasă din celulă La termen trecut, Dan Voiculescu a refuzat să meargă la proces pe motiv că nu vrea să fie adus cu duba penitenciarului la instanţă, încătuşat şi aşezat în boxa arestaţilor. Astfel, dezbaterea a început în absenţa fondatorului PC, iar procurorul DNA şi avocatul Gheorghiţă Mateuţ, care îl reprezintă pe Voiculescu, au avut mai multe contre juridice, fiecare cu argumentele sale. Deznodământul a fost amânat, însă, chiar dacă procurorul pare să fi câştigat prima rundă., precizează și cei de la adevarul.ro.

Contestaţia, admisă în principiu Judecătorii Viorica Costiniu şi Dan Lupaşcu de la Curtea de Apel Bucureşti au admis, pe 15 octombrie, în principiu, contestaţia în anulare formulată de Voiculescu, condamnat în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. Omul de afaceri care controlează televiziunile Antena 1 şi Antena 3, alături de ceilalţi şase condamnaţi la pedepse cu executare din dosarul ICA – Sorin Pantiş, Jean Cătălin Sandu, Corneliu Popa, Flavius Adrian Pop, Vlad Nicolae Săvulescu şi Gheorghe Mencinicopschi – se află încarceraţi, din 8 august, la Penitenciarul Rahova.

1 comentariu la “Situație fără precedent în cazul eliberării lui Voiculescu

  1. Sa vedem ce va fi pe 6 ianuarie. Poate justitia , in sfarsit, se va ridica in picioare, nu va mai fi sluga ingenuncheta ca pana acum. Oricum, va castiga la CEDO. Cine va plati daunele? Iata cateva sugestii: Camelia Bogdan si colaboratorul ei, Macovei, diaspora, si toti acolitii (?), realitatea, ev. zilei, b1, ziaristi si „deontologi” care au urlat ca din gura de sarpe impotriva lui Voiculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *