Skip to content
Coronavirus

Situaţie gravă la Brăila: Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a explodat

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Autorităţile judeţene fac apel la populaţie să respecte măsurile de distanţare socială şi pe cele de protecţie pentru a nu se ajunge în situaţia de a fi reimpuse măsurile de restricţie.

Conform raportării Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, de la începutul pandemiei, la Brăila, 159 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 39 au fost declarate vindecate şi externate, iar alţi 33 pacienţi asimptomatici au fost externaţi în urma noului ordin al ministrului Sănătăţii, potrivit căruia, pacienţii asimptomatici cu factori de risc, precum şi pacienţii simptomatici care au forme uşoare pot fi externaţi după minim 10 zile de internare în lipsa febrei şi ameliorarea simptomatologiei, pentru cel puţin 72 ore.

Vineri, 26 iunie, 87 de pacienţi erau internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, dar ulterior 17 dintre aceştia au fost externaţi. Alţi 8 pacienţi au decedat, 6 confirmaţi în Brăila şi 2 din Galaţi.

Medicii sunt extrem de îngrijoraţi şi fac apel la populaţie să ia în serios şi să respecte măsurile de distanţare socială şi pe cele de protecţie. ”Foarte greu fac faţă şi medicii. Din păcate, lumea nu mai ia în serios acest virus, nu se respectă regulile şi în final se pune presiune pe spital. Faptul că nu se respectă regulile elementare de purtat mască şi de igienă, din cauza asta am ajuns aici. Recomandarea noastră este să se poarte mască în spaţii închise şi în grupuri pentru că de aici pleacă cele mai multe cazuri”, a declarat medicul Delia Râşnoveanu, managerul Spitalului Judeţean din Brăila pentru obiectivbr.ro, citat de adevărul.ro

”Suntem la limită cu paturile pentru pacienţii pozitivi Covid, pe care tot români fiind şi ei, nu putem să îi trimitem pe străzi, nu putem să îi neglijăm, nu putem să îi cazăm în corturi şi trebuie să găsim soluţii. În acelaşi timp, trebuie să avem grijă şi de ceilalţi bolnavi. Şi după ce s-au chinuit o lună jumate să deschidă corpul B, acum suntem la un pas, să ştiţi, să îl închidem iar. Aşa gravă este situaţia! Foarte gravă! Vin foarte multe cazuri în fiecare zi. Vom încerca să găsim măsuri, ideea e să găsim şi personal medical să gestioneze situaţia asta. Am găsit câteva variante să primească celelalte spitale din oraş nişte pacienţi asimptomatici, doar să le asigure practic spaţii de cazare şi supraveghere medicală.  Ne gândim să luăm un spaţiu pe care să îl dotăm noi repede cu paturi, chiar de campanie dacă e nevoie, şi ISU, chiar şi Armata, se vor implica şi vom găsi o soluţie” a precizat Cătălin Boboc, prefectul judeţului Brăila pentru obiectivbr.ro.

Brăila a fost primul judeţ din România unde toţi bolnavii COVID-19 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi, fiind vorba la acel moment de 22 de persoane. După ce starea de urgenţă a fost înlocuită cu starea de alertă şi pe fondul relaxării restricţiilor, numărul de infectări cu noul coronavirus a explodat, ajungându-se ca vineri, 26 iunie, să fie diagnosticate 159 de persoane cu COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *