Skip to content
Politică

UPDATE Dăncilă pune piciorul în prag / Situație îngrijorătoare la Centrala de la Cernavodă: al doilea incident într-o săptămână

UPDATE 11:34

Premierul României, Viorica Dăncilă, ar fi pus piciorul în praj, după ce a avut loc al doilea incident la Centrala Nucleară de la Cernavodă în nici o lună.

Mai precis, conform unor surse, prim-ministrul a trimis Corpul de Control la Nuclearelectrica pentru a face verificări, conform B1.ro.

——————

Reprezentanții firmei ce se ocupă cu întreținerea Centralei de la Cernavodă au anunțat că joi dimineață un alt incident s-a produs. Una dintre unități s0a deconectat automat, ca urmare.

Mai precis, este vorba despre Unitatea 2 de la Cernavodă, ce s-a deconectat automat. Centrala funcționează acum cu un singur reactor. Cu toate acestea, conform reprezentanților companiei Nuclearelectrica, incidentul nu afectează în niciun fel populația, conform B1.ro.

Este a doua avarie care se produce la Centrala Nucleară de la Cernavodă în ultimele patru zile, pe 25 martie fiind probleme la ambele unități.

„Nu există o legătură cauzală între reducerea de putere a Unităţii 2 din data de 25 martie 2018 şi deconectarea automată a reactorului de astăzi, 29 martie 2018. Deconectarea automată a reactorului de la ŞEN este prevăzută şi realizată prin sisteme de protecţie prevăzute în proiect în anumite situaţii,  aşadar reprezintă un comportament conservativ, procedurat fără impact asupra securităţii nucleare”, a mai transmis Nuclearelectrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *