Skip to content
Sănătate

Situație îngrijorătoare la Spitalul Marius Nasta: Iniţial, 95% din personal a vrut să se vaccineze, acum sunt 60%

Inquam Photos / George Calin

Situație îngrijorătoare la Spitalul Marius Nasta. Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, spital suport COVID, a declarat recent într-un interviu că, deși inițial 95% din personal a vrut să se vaccineze, acum sunt doar 60%.

Beatrice Mahler spune că se încearcă pe cât posibil ca în fiecare zi să fie folosite toate dozele de vaccin, dar, cu toate acestea, există cazuri când persoane programate la vaccinare se răzgândesc chiar în ziua respectivă și există riscul ca doza de vaccin astfel rămasă să se piardă: „Încercăm pe cât posibil să programăm la vaccinare un număr de persoane compatibil cu numărul de doze de vaccin. S-a întâmplat însă să avem situații în care persoane care s-au programat, care au solicitat vaccinare, s-au răzgândit înainte de a li se administra vaccinul – am avut zilnic astfel de situații, una-două persoane. Dar este suficient cât să dea peste cap și să existe riscul să fii nevoit să renunți la acele doze. Și atunci, trebuie să găsești o soluție, este păcat ca acele doze să se piardă.

Peste 60% din personalul Institutului Marius Nasta s-a vaccinat până acum

Institutul Marius Nasta a reușit să vaccineze, până în acest moment, peste 60% din personal, potrivit managerului Beatrice Mahler: „Suntem la peste 60% din personal vaccinat. Dintre cei care au trecut prin boală, o mică parte s-au vaccinat, unii dintre ei au anticorpi în acest moment și au vrut să mai lase puțin timp. Acum suntem în prima etapă de vaccinare la Institutul Marius Nasta, vom avea și o a doua etapă, de rapel, și atunci vom vaccina și mai mulți angajați care au trecut deja prin boală.

Beatrice Mahler admite că „există într-adevăr o problemă cu programarea la vaccinare. La Institutul Marius Nasta, inițial, 95% din personal a vrut să se vaccineze, iar acum obiectivul este să ajungem cu vaccinarea undeva la 70% din personal, ceea ce pentru mine ridică niște semne de întrebare.

„În general, refuzurile vin de la personalul auxiliar, nu de la medici și asistente”

Managerul Institutului Marius Nasta subliniază însă că, în general, „nu sunt probleme la medici și nici la asistente – aici, cei care nu s-au vaccinat au avut niște motive, fie că au trecut prin boală și vor să mai lase puțin timp, fie că au niște afecțiuni – dar în general refuzurile vin de la personalul auxiliar, oameni care nu au pregătire medicală, oameni care au anumite temeri legate de vaccin fără să aibă dovezi medicale.

Beatrice Mahler, medic pneumolog și managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, în campania de promovare a vaccinării:

Până în acest moment, la Institutul Marius Nasta, doar 3 doze de vaccin nu au putut fi folosite. „Din acest motiv am spus că trebuie să trecem la vaccinarea absolut tuturor angajaților care doresc să se vaccineze, pentru că nu vreau să mai avem astfel de situații. Oamenii nu pot fi obligați să se vaccineze, însă este păcat să nu folosim aceste doze pentru cei care își doresc acest lucru”, este concluzia medicului Beatrice Mahler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *