Situație ireală în România. Localități rămase fără nicio picătură de apă, oamenii pun afișe pe stâlpi: ”Murim de sete!”

Sursa foto: Corneliu Putan/Inquam Photos

Trei localități din Botoșani au rămas fără nicio picătură de apă de aproape o lună de zile, iar oamenii sunt atât de disperați încât pun afișe pe stâlpii de pe marginea drumului, prin care cer ajutor.

Mii de oameni din localitățile botoșănene Trușești, Drislea și Ionășeni trăiesc un adevărat coșmar, după ce au rămas fără nicio picătură de apă la robinet, de aproape o lună de zile, scrie Monitorul de Botoșani.

Seceta a secat fântânile, iar rezervoarele sunt goale. Situația a devenit critică, încât disperarea oamenilor a atins cote maxime. Au ajuns până acolo încât pun afișe de ajutor pe stâlpii de la marginea drumului. ”Vrem apă!”, ”Murim de sete!”, ”Ajutor, apă!”, scriu localnicii în mesajele adresate autorităților.

Problemele au început acum patru săptămâni, când o avarie pe conducta de aducțiune Ștefănești – Trușești a determinat compania Nova Apaserv să întrerupă furnizarea apei în mai multe localități, inclusiv Trușești, Durnești și Ungureni. Deși au promis că problema va fi rezolvată rapid, apa a revenit doar sporadic, iar robinetele au rămas uscate.

Botoșaniul a rămas fără apă, deși două râuri mari trec prin județ

Între timp, Nova Apaserv a explicat că seceta excesivă și valul de caniculă au crescut dramatic consumul de apă, iar rețelele nu pot face față unei astfel de cereri. Județul Botoșani este cel mai lovit de secetă. Potrivit unui comunicat de presă emis de Apele Române, în județ sunt 154 de localități care nu dispun de sisteme centralizate de apă și au rămas cu fântânile secate.

Mai mult, două râuri care izvorăsc din județul Botoșani au secat. Este vorba de râul Bahlui, care au rămas fără apă în secțiunea Podu Iloaiei (Bahlui) și râul Miletin la stația hidrometrică Șipote din spațiul hidrografic Prut-Bârlad.

Situația prin care trec botoșănenii este însă cu atât mai revoltătoare cu cât județul se află între două râuri destul de mari – Prut și Siret – iar la nivel național figurează pe locul 2 în ceea ce privește luciul de apă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: