Skip to content
Societate

Situaţie jenantă: Jadarmeria şi Salvamontul se ceartă la împărţirea meritelor în salvarea sinistraţilor

captura video

Salvamont România şi Jandarmeria Vrancea se află într-o situaţie jenantă. Atât salvamontiştii cât şi jandarmii îşi arogă drepturi în salvarea a 12 persoane rămase blocate într-un vagon remorcă în mijlocul indundaţiilor.

După 20 de ore, cele 12 persoane au fost salvate sâmbătă seara cu ajutorul unui sistem de tip tiroliană.

Astăzi, 19 iunie, un echipaj de jandarmi montani din cadrul Jandarmeriei Vrancea a intervenit în sprijinul pompierilor în Punctul Frumoasele, de pe raza comunei Nereju, pentru salvarea și evacuarea unor persoane ce au rămas izolate din cauza formării unui torent de apă, pe albia râului Zăbala. După multe ore, misiunea s-a încheiat cu succes, iar cele 12 persoane au fost transportate în siguranță în localitatea Nereju”, a fost mesajul imediat postat pe Facebook de Inspectoratul Județean de Jandarmerie Vrancea.

Numai că, ulterior, Salvamont România a intervenit şi a catalogat postarea jandarmilor drept jenantă, întrucât se laudă cu acţiunea de salvare a angajaţilor săi: „Postare jenantă a Jandarmeriei Vrancea, care se laudă cu acțiunea de salvare, făcută de Salvamont, fără să nominalizeze acest fapt”.

SALVAMONT Vrancea a realizat sistemului de evacuare, întreg echipamentul folosit a aparținut Salvamont, un salvamontist a trecut râul la cei surprinși de viitură, le-a pus hamuri de salvare pe ei și i-a asigurat pe tiroliană. Dar, așa e când privitorii se cred mari salvatori. Jenantă atitudine domnilor jandarmi, eroi la privit!” – este comentariul sarcastic al salvamontiștilor.

În plus, aceștia susțin că tot ei au salvat din apă și drona cu care jandarmii au filmat imaginile postate, după ce aparatul ar fi fost manevrat greșit. „Și puteați să ne aduceți și mulțumiri că vi-am (sic! -n.r.) salvat drona pe care ați manevrat-o atât de profesional, încât ați dat cu ea în apă, dar, dacă nu eram noi să o recuperăm, nu mai aveați cu ce imagini să vă lăudați abilitățile de cameramani”, se încheie ironic mesajul postat de Salvamont România.

Ulterior, Jandermeria a şters imaginile incriminate de Salvamont.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *