Skip to content
Politică

Situație-limită în Spania. Madridul, pregătit să ia măsuri împotriva catalanilor

ibtimes.co.uk

Intenția poplației catalane de a declara independența regiunii de regatul Spaniei pune pe jar autoritățile de la Madrid, care anunță măsuri drastice împotriva secesioniștilor, ca urmare a atingerii unei situații-limită în criza catalană.

În același timp, regele Felipe al VI-lea a ținut să transmită un mesaj în care a subliniat că tensiunile vor trebui rezolvate în spiritul Constituției spaniole.

”Nu vrem să renunțăm la ceea ce am construit împreună. Spania secolului XXI, din care Catalonia este și va fi o parte esențială, trebuie să se bazeze pe o serie loială și solidară de eforturi, sentimente, afecțiune și proiecte”, a explicat suveranul spaniol în discursul adresat națiunii, conform digi24.ro.

Guvernul de la Madrid este preătit să suspende autonomia regiunii Catalonia, începând cu 21 octombrie, după ce negocierile între autoritățile din capitala Spaniei și parlamentul regional din Barcelona, pe tema organizării referendumului prin care Catalonia ar urma să își declare independența, au eșuat.

„Am încercat prin toate mijloacele să nu ajungem într-o situație dificilă, dar înțelegeți că este greu pentru o țară, pentru un guvern din UE, atunci când se calcă în picioare legea, atunci când se calcă în picioare statul de drept prin organizarea unui referendum de independență în pofida interzicerii lui de către justiție”, a explicat premierul spaniol Mariano Rajoy.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *