Skip to content
Politică

Situație revoltătoare în județul Galați. 7 copii, victime ale jocului Balena Albastră

Sapte copii cu varste cuprinse intre 12 si 14 ani care invata la scoala din comuna galateana Branistea s-au taiat pe maini, o eleva de clasa a VI-a recunoscand ca a jucat „Balena albastra”, iar ceilalti au facut acest gest din teribilism. Politistii au deschis o ancheta pentru loviri sau alte violente.

Primarul comunei Branistea, Marian Adamache, a declarat, vineri, ca a aflat ca sapte copii cu varste cuprinse intre 12 si 14 ani care invata la scoala din localitate si-au provocat taieturi pe maini. El a spus ca este vorba inclusiv despre o fata care a recunoscut ca a jucat jocul „Balena albastra”, scrie news.ro.

„Stiu ca sapte elevi s-au taiat pe mani, cinci dintre ei fara legatura cu jocul Balena albastra, din teribilism, din curiozitate, am inteles. Mai este cazul unei eleve de 13-14 ani care a recunosct ca a jucat jocul Balena albastra. Mai este un alt elev care s-a taiat. Fetita a spus ca a intrat in legatura cu o persoana, jucand acest joc, care i-a spus ce sa faca. Sunt taieturi superficiale pe care si le-au facut”, a spus primarul.

Mai mult, acesta a precizat ca Politia a facut verificari la unitatea de invatamant, iar un psiholog a discutat cu copii.

„S-a facut o comisie, a fost Politia, un psiholog si li s-a spus copiilor la ce riscuri se expun”, a mai declarat primarul.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Galati au confirmat ca este vorba despre sapte elevi care s-au taiat la maini, printre care si o eleva de clasa a VI-a care a recunoscut ca a jucat jocul ‘Balena albastra’, motiv pentru care s-au luat deja o serie de masuri pentru siguranta copiilor.

Purtatorul de cuvant al ISJ Galati, Oana Enache, a spus ca eleva respectiva a relatat ca, dupa ce accesat jocul, s-a taiat la mana si pentru ca a simtit durere s-a speriat si nu a mai jucat, lucruri pe care probabil le-a povestit celorlalti copiilor.

„O fetita a accesat jocul Balena albastra, s-a speriat cand a vazut despre ce e vorba, mai ales dupa ce a incercat sa isi provoace rau singura. Ea a abandonat jocul, dar probabil le-a povestit la scoala colegilor, motiv pentru care inca sase copii au incercat sa faca acele teste. Nu s-au ranit foarte grav. Ceilalti s-au taiat din curioziate, unul dintre ei cu o ascutitoare. Doamna directoare a anuntat Politia, s-a apelat si la un specialist din cadrul Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala. S-au facut si consilieri privind riscurile de pe internet, de pe diferite site-uri, la care sunt expusi copiii. Se discuta si cu parintii”, a declarat purtatorul de cuvant al ISJ Galati, Oana Enache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *