Skip to content
Politică

Situație REVOLTĂTOARE într-o localitate din România! Primarul PSD-ist a lăsat Poliția Locală fără curent electric

Buzau-net

PSnews.ro vă prezintă în rândurile ce urmează, detalii desprinse parcă din filme, despre războiul pe care un primar PSD-ist îl duce chiar cu Poliția Locală.

Protagonistul principal al situației este chiar Șefu Marian (foto mai jos), primarul comunei Scrioaştea, Teleorman, același care este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate că nu ar fi respectat regimul incompatibilităţilor, încă din 2016.

În prima zi când am preluat mandatul de primar, am făcut o cerere prin care suspendam activitatea societăţii. Toate bune, până în anul 2009, atunci când, la sediul Direcţiei Finanţelor Publice din Roşiorii de Vede a fost depusă o adeverinţă de venit pe numele meu. Nu am ştiut despre acest aspect. Am aflat doar în momentul în care am depus un punct de vedere la ANI. Este un document fals, mai ales că domiciliul meu din adeverinţa respectivă era în comuna Peretu”, declara primarul Marian Şefu la acea vreme.

 

 

”Răzbunarea” pe agenții de poliție

Surse apropiate primarului au vorbit pentru PSnews.ro despre abuzurile pe care edilul le face la adresa Poliției Locale. De menționat că politia comunei funcționează într-o clădire a școlii vechi, care este în administrarea Consiliului Local. Totul a început de la ruperea prietenii primarului cu Anghel Alexandru, agent-șef principal, șeful postului de poliție Scrioaștea, moment în care edilul a cerut mutarea agentului. Astfel, șeful postului de poliție, începând cu 2017 a trebuit să plece din localitate, să se detașeze 10 luni într-o altă localitate ca șef de post.

A revenit, însă, la 1 august 2018, iar din acea perioadă edilul a încercat tot felul de presiuni, inclusiv politice (sursele noastre susțin că primarul ar fi ajuns chiar la actualul ministru Carmen Dan, căreia i-ar fi cerut să facă presiuni asupra conducerii IPJ să îl mute pe agentul de poliție). De altfel, sursele noastre ne-au dezvăluit că inclusiv conducerea IPJ este supusă la presiuni din partea primarului.

De menționat că, nașul primarului este Nicolae Tatu, fost consilier local PSD și sponsor important al partidului condus de Liviu Dragnea, prin intermediul căruia Marian Șefu face presiuni asupra conducerii IPJ pentru ca șeful de poliție al comunei să fie mutat și să plece din localitate.

Poliția Locală, lăsată fără curent electric

Se pare că războiul edilului cu poliția comunei a ajuns chiar până la debranșarea de la curentul electric a locației unde funcționează poliția. Practic, sursele noastre susțin că, inițial, primarul a început să oprească curentul în instituție pe motiv că e defecțiune. Așadar Poliția Locală a rămas fără curent chiar din data de 15 decembrie 2018. Drept urmare, poliția locală a fost nevoită, potrivit surselor noastre, să vorbească cu un vecin pentru a se branșa la un cablu de la locuința lui ca să poată funcționa ca post de poliție, însă acum câteva zile s-au trezit din nou cu cablul tăiat.

IMPORTANT: Lucrătorii postului de poliție plătesc din buzunarul propriu consumul de curent electric.

Șefu pune lacăt pe porțile sediului de poliție

O altă situație, cel puțin revoltătoare, adusă în atenția noastră este că de aproximativ 2,3 luni de zile, porțile de la sediul postului de poliție sunt încuiate de către primar pentru ca agenții să nu mai poată intra cu mașina în curtea instituției. Astfel că, agenții de poliție sunt nevoiți să intre pe poarta grădiniței, aflată lângă sediul de poliție. Sursele noastre mai susțin că agenții au făcut diverse demersuri, ba chiar șeful de poliție a mers să discute cu primarul, însă, deși după discuție edilul a deschis o zi două porțile, într-o seară, la ora 22:00 s-a dus și a pus din nou un lacăt.

Se pare că abia în urmă cu două zile, edilul ar fi dat la o parte.  De altfel, sursele noastre susțin că s-ar fi ajuns chiar în situația să vină cetățenii cu probleme la poliție și erau nevoiți să sune să întrebe pe unde să intre în postul de poliție.

 

Având în vedere situația prezentată mai sus, PSnews.ro a luat legătura cu șeful postului de poliție al localității Scrioaștea, Anghel Alexandru, pentru a verifica veridicitatea informațiilor. Astfel, agentul a confirmat situația prezentată mai sus, însă nu a vrut să ofere alte detalii, îndrumându-ne să ne adresăm IPj-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *