Skip to content
Politică

Situație revoltătoare la Baia Mare. Ce s-a întâmplat cu datele personale ale clienților unei bănci

Economica.net

Situație revoltătoare în cazul unei bănci din orașul Baia Mare, acolo unde mai multe documente ce conțineau date personale ale clienților au fost găsite într-un sac aruncat la gunoi.

Întâmplarea s-a petrecut chiar în ziua în care a intrat în vigoare noul regulament de la nivel european ce vizează protecția datelor personale, informează Emaramures.ro.

Sacul cu documente a fost găsit de inspectorii de la Corpul de Control Birou Protecția Mediului, din cadrul Primăriei Baia Mare. Sucursala bancară de unde provin documentele a mai fost supusă unui control în data de 23 mai, dată la care a fost somată să nu mai depoziteze deșeurile decât în containerul de la firma de salubritate.

Alături de inspectorii de la Corpul de Control a fost și un reprezentant al IPJ Maramureș, care a ridicat sacul ce conținea documentele cu datele personale ale clienților băncii.

Directoarea sucursalei în cauză a aruncat vina pe firma de curățenie, despre care spune că nu a respectat protocolul, în contextul în care băncile sunt obligate să distrugă astfel de documente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *