Skip to content
Politică

Situaţie tensionată pentru diaspora din Grecia. Problemele grave ale românilor din statul elen

Situaţie tensionată pentru diaspora din Grecia. Problemele grave ale românilor care locuiesc şi muncesc în statul elen.

Într-un comunicat intitulat „Comunitatea românilor din Grecia, încotro?” şi trimis, miercuri, PSnews.ro, Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE) susţine că „accentuarea crizei din Grecia face viața din ce în ce mai grea pentru românii care lucrează acolo”.

FADERE anunţă că, în urma unui proiect de sondare a situației conaţionalilor noştri din Grecia, a descoperit că ţara balcanică găzduieşte, în prezent, 50.000 de români. Aceştia locuiesc oficial în Grecia, dar, după datele asociațiilor de români, numărul real este de 200.000, susţine federaţia.

„De la apariția primelor semne de criză, foarte mulți greci nu au mai dorit să mai angajeze români cu acte, ci doar la negru. Așa se justifică această diferență de 150.000 de români față de situația prezentată de autorități”, punctează FADERE.

Federaţia trage un semnal de alarmă, din cauză că românii din Grecia nu şi-au mai primit salariile, din lipsă de lichidităţi.

„În acest moment, situația conaționalilor noștri din Grecia este disperată, foarte mulți dintre ei nu și-au mai primit salariile din lipsă de cash. O mare parte dintre ei vor pleca în concedii în România și vor aștepta să vadă ce se va întâmpla până în septembrie și abia atunci vor lua o decizie cu privire la viitorul lor. Alții s-au întors deja în țară sau au plecat în special în țările nordice Anglia, Norvegia sau Germania”, mai relatează FADERE.

„Poate că odată vom ajunge și noi ca acele țări în care guvernele intervin pentru sprijinirea comunităților ajunse în crize cauzate de factori externi”, a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *