Skip to content
Olt Știri locale

Slatina: Un bătrân de 80 ani a fost arestat pentru că şi-a înjunghiat o cunoştinţă. Motivul – o plată de 50 lei

thejakartapost.com

Un bătrân de 80 ani a fost arestat pentru 30 de zile pentru că a lovit şi înjunghiat un bărbat de 56 ani. Motivul conflictului: bătrânul ar fi refuzat să plătească anumite servicii pe care victima i le prestase.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt instrumentează cauza de violenţă, bătrânul în vârstă de 80 ani, din Dăneasa, judeţul Olt, fiind mai întâi reţinut în urma audierilor şi ulterior prezentat judecătorului, care a dispus arestarea lui pentru 30 de zile, potrivit adevarul.

„În noaptea de 15/16.02.2022, procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnaţi să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de violenţă, au dispus reţinerea, pentru o durată de 24 ore, începând cu data de 16.02.2022 ora 02:40, faţă de o persoană de sex masculin, în vârstă de 80 de ani, din comuna Dăneasa, sat Berindei, juduţeul Olt, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor (…). În fapt, s-a reţinut că în seara zilei de 15.02.2022, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul G.N., în timp ce se afla în curtea locuinţei sale din comuna Dăneasa, judeţul Olt, a lovit-o pe persoana vătămată D.I., un bărbat în vârstă de 56 de ani, cu o cârjă din lemn, în zona capului şi a mâinii stângi, după care a înjughiat-o cu un cuţit în zona toracelui, provocându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 30-35 zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa“, au transmis reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Motivul conflictului, aşa cum a reieşit din declaraţii, spun procurorii, pare să fi fost o plată de 50 lei pe care bătrânul ar fi refuzat să o facă bărbatului, după ce victima l-ar fi transportat, în cursul zilei, cu o căruţă pentru a-şi rezolva anumite probleme.  „De precizat că persoana vătămată D.I., în după -amiaza zilei de 15.02.2022, îl transportase cu căruţa pe inculpat, pe raza oraşului Drăgăneşti-Olt, iar la întoarcere, la locuinţa inculpatului, i-a solicitat acestuia să-i plătească suma de 50 de lei, cu titlu de contravaloare a transportului, însă, inculpatul s-a enervat şi l-a agresat fizic. Fiind audiat, inculpatul G.N. a recunoscut circumstaţiat săvârşirea faptei, învederând că, în prealabil, persoana vătămată l-a lovit cu un băţ în zona feţei“, au mai precizat procurorii. Bătrânul ar putea sta în arest preventiv până la 17 martie 2022, inclusiv, conform decizie judecătorului de drepturi şi libertăţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *