Slovacia refuză să implementeze noul sistem pentru migraţie al Uniunii Europene

Sursă foto: Facebook / Robert Fico

Premierul slovac Robert Fico a spus marţi că refuză să implementeze în ţara sa noul sistem pentru migraţie al Uniunii Europene, potrivit Reuters.

„Spunem fără echivoc că nu se poate ordona unei ţări să accepte – în cazul Slovaciei – până la 300 de migranţi despre care nu ştii nimic, sau să plăteşti 20.000 de euro pentru fiecare”, a declarat Fico într-o conferinţă de presă, după o vizită la ministerul de externe de la Bratislava. „Asta nu este solidaritate, este dictat”, a insistat el, potrivit Agerpres.

Noul pact pentru migraţie aprobat săptămâna trecută de Parlamentul European urmăreşte accelerarea procedurilor de securitate şi acordare a azilului, precum şi creşterea numărului de returnări, ca mijloace de a reduce migraţia dinspre Orientul Mijlociu şi Africa.

După opt ani de dispute între membrii UE, sistemul stabileşte un echilibru fragil între drepturile şi obligaţiile statelor unde sosesc mai mulţi migranţi, cum ar fi Italia, şi cele mai bogate, preferate ca destinaţii finale, cum ar fi Germania.

Ţările care nu doresc să primească migranţi pot să opteze pentru plăţi.

Uniunea Europeană prezintă pactul ca un mare succes înaintea alegerilor europarlamentare din iunie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: