Slovenia suspendă Tratatul Schengen şi reintroduce controalele la frontiera cu Ungaria

Româncă prinsă cu 159 de grame de cocaină în Aeroportul Otopeni. Surse: femeia a ținut drogurile în stomac pe timpul
Sursa foto: romania-actualitati.ro

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a reacţionat joi la informaţii din presă conform cărora Slovenia suspendă Tratatul Schengen şi reintroduce controalele la frontiera terestră cu Ungaria, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Ministerul de externe al României informase deja că Slovenia a reinstituit controalele la frontiera terestră cu Italia, începând cu data de 21 octombrie, pentru o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea prelungirii.

Szijjarto a comentat pe Facebook că, deşi politicienii europeni liberali “au negat multă vreme ameninţarea importantă a migraţiei ilegale” în Europa, în prezent este clar că Bruxellesul a subestimat pericolul.

Şeful diplomaţiei de la Budapesta a afirmat că apariţia unor societăţi paralele şi atacurile teroriste recente ameninţă securitatea fizică a europenilor şi vor afecta de asemenea economia, deoarece controalele la frontierele interne din spaţiul Schengen vor încetini comerţul şi activitatea companiilor cu activităţi transfrontaliere.

Szijjarto a adăugat că aceste controlare vor da “încă o lovitură” competitivităţii Europei, care – după aprecierea sa – se deteriorează deja “pe zi ce trece”.

El a conchis că “este timpul pentru schimbare”: “Dacă Bruxellesul nu schimbă politica de migraţie, ne putem trezi cu uşurinţă înapoi în epoca apusă a unei Europe separate de graniţe”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL