Skip to content
Sănătate Societate

Slujbe de pomenire a victimelor incendiului de la Colectiv, produs în urmă cu patru ani, la biserica Sfântul Nicolae – Broşteni şi în faţa fostului club

Mai multe slujbe pentru pomenirea victimelor incendiului produs în clubul Colectiv, în urmă cu patru ani, au loc astăzi la biserica Sfântul Nicolae – Broşteni din Capitală şi în faţa fostului local.

Reprezentanţii Patriarhiei au transmis că, întrucât în 30 octombrie se împlinesc patru ani de la tragicul eveniment din clubul Colectiv, Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza săvârşirea unei slujbe de pomenire, miercuri, la biserica Sfântul Nicolae – Broşteni din Bucureşti, informează news.ro.

Astfel, de la ora 8.30 va fi oficiată slujba Sfintei Liturghii, care va fi săvârşită în biserica parohiei Sfântul Nicolae – Broşteni, iar de la ora 10.00 – Slujba parastasului, care va fi săvârşită în curtea bisericii Sfântul Nicolae – Broşteni, la monumentul edificat în memoria tinerilor de către Arhiepiscopia Bucureştilor, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

De la ora 12.00, o altă slujbă de parastas va fi săvârşită în faţa fostului club Colectiv, de un sobor de preoţi.

În seara de 30 octombrie 2015, câteva sute de tineri se aflau în clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din Bucureşti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. La ora 22.32, în timpul concertului, a izbucnit un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul s-a extins rapid, în câteva secunde.

În acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la unsprezece spitale din Bucureşti. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în spitale. În vara anului trecut, un alt supravieţuitor din Colectiv, a cărui prietenă şi-a pierdut viaţa în incendiu, a murit. Bilanţul – 65 de morţi. Supravieţuitorii încă se luptă cu rănile, cu operaţiile şi cu coşmarurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *