Skip to content
Politică

Slujbele de Bobotează, afectate de ninsori. Ceremoniile au fost ANULATE

Carasanul

Din cauza vremii nefavorabile manifestarile care urmau sa aibe loc azi de Boboteaza au fost anulate.

Astfel, Arhiepiscopia Tomisului a anuntat anularea procesiunii religioase si a slujbei de Sfintire mare a apei Marii Negre, programata a avea loc vineri in jurul orei 11.30, in Portul Tomis.

Citiți și UPDATE România, paralizată de vremea rea. Lista drumurilor închise

Purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tanasescu, a declarat ca din cauza conditiilor meteorologice s-a decis anularea traditionalei procesiuni religioase si a slujbei de Sfintire mare a apei Marii Negre, ce urma sa se tina in Portul Tomis.

Mai mult, reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului a precizat ca gerul a inghetat pana si Agheasma Mare imbuteliata in cele 17.000 de peturi, ce urmau sa fie oferite credinciosilor, in cursul procesiunii de Boboteaza.

Evenimentele programate de Boboteaza pe Faleza Dunarii din Braila se anuleaza din cauza viscolului puternic, potrivit informatiilor furnizate de primarul municipiului, Marian Dragomir.

„Sfintirea apei se va face la ora 10,45, la Catedrala. Evenimentele programate pe Faleza se anuleaza, deoarece la scena este viscol puternic. Inotatorii nu vor mai avea ocazia sa recupereze crucea din Dunare, deoarece valurile puternice le vor pune viata in pericol. Nu se vede absolut nimic si trebuie sa punem pe primul plan viata si sanatatea oamenilor”, a afirmat Dragomir, potrivit Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *