Skip to content
Politică

SNSPA se solidarizează cu magistraţii care protestează față de OUG 7

Peste 40 de studenţi şi profesori de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) au semnat un comunicat în care îşi manifestă solidaritatea cu magistraţii, precum şi cu ceilalți profesori şi studenţi care protestează joi împotriva măsurilor prin care guvernarea PSD-ALDE atacă justiţia.

Acest anunţ vine în ziua în care studenţii şi profesorii de la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti, printre care şi filozoful Gabriel Liiceanu, au protestat la ora 12 în faţa instituţiei de învăţământ, scrie b1.ro.

Denumit „Nu Politizării Justiţiei!”, comunicatul arată că profesorii „condamnă cu putere încercările repetate de subordonare politică a justiției și încălcările frecvente ale statului de drept și ale drepturilor omului din țara noastră”.

Mai jos, redam integral comunicatul SNSPA:

Subsemnații, membri ai comunității universitare a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București, ne manifestăm solidaritatea cu protestul magistraților și ne asociem colegilor din alte universități și centre universitare, condamnând cu putere încercările repetate de subordonare politică a justiției și încălcările frecvente ale statului de drept și ale drepturilor omului din țara noastră.

În acest sens, considerăm că înființarea unei Secții speciale de anchetare a magistraților cu un statut autonom față de Parchetul General, care și-a început activitatea cu o serie de acțiuni în interesul politicienilor de la Putere, reprezintă o clară amenințare la adresa statului de drept și democrației, aruncând o umbră de îndoială asupra valorilor europene asumate de România. 

Deși nu considerăm că justiția ar fi singura problemă a României sau că sistemul actual de justiție ar funcționa ireproșabil, protestăm față de tentativele evidente ale actualei Puteri de a obține controlul politic asupra acestui sistem, care amintesc de perioada anterioară aderării României la Uniunea Europeană.

În final, această solidarizare a noastră cu cauza magistraților a căror activitate este bruiată de ingerințe politice se dorește și o invitație la reciprocitate, atunci când aceiași actori politici încalcă autonomia universitară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *