Skip to content
Politică

Soarta Antenei 3, tranșată la CNA

Soarta Antenei 3 urmează să fie discutata la CNA.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) se va întâlni, joi, cu reprezentanţii grupului de media Intact pentru a discuta despre implicaţiile tehnice ale faptului că Antena 3 şi Antena 1 va rămâne fără studiouri în cinci zile, conform unei notificări a ANAF.

Astfel, decizia CNA a fost luată după ce, luni, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat că sediile Antena 1 şi Antena 3 trebuie eliberate în cinci zile, respectiv până la sfârşitul acestei săptămâni, inspectorii ANAF prezentându-le reprezentanţilor acestor televiziuni notificarea de evacuare pentru a pune în executare sentinţa penală din 2013, potrivit căreia statul a intrat în posesia imobilelor.

Totodata, membrul CNA Gabriel Tufeanu a ridicat problema situaţiei televiziunilor din trustul Intact, la începutul şedinţei CNA de marţi, considerând că ar trebui purtată o discuţie între membrii Consiliului şi reprezentanţii acestor posturi în legătura cu situaţia trustului şi a sediilor de birouri.

Ar trebui să discutăm cu Antena Group şi ANAF să vedem despre ce e vorba (…) dacă au de unde să emită (…) să avem ambele poziţii (…) să aflăm ce facem noi în această situaţie (…) O decizie a instanţei trebuie respectată întocmai„, a spus Gabriel Tufeanu.

Vicepreşedintele CNA, Răsvan Popescu, a întărit propunerea, explicând faptul că, în această situaţie, Consiliul trebuie să analizeze un eventual dosar de autorizare al unui nou studio, în cazul în care va fi depus unul. Potrivit legislaţiei audiovizualului, pentru ca Antena 1 şi Antena 3 să poată emite dintr-un alt studio, acesta trebuie să fie autorizat de către Consiliu, potrivit unor surse citate de Romaniatv.net

Pe de altă parte, membrul CNA Monica Gubernat a spus despre grupul Intact că este „cel mai important trust din România”, precizând că o eventuală întrerupere a emisiei televiziunilor sale lezează dreptul publicului. „Nu avem timp din punct de vedere birocratic„, a spus Gubernat, referindu-se la un dosar de autorizare al unui nou studio, inspecţia CNA prealabilă autorizării etc.

Prezentă la şedinţa CNA de marţi, Norina Ionescu, avocata grupului Intact, a apreciat ideea acestei discuţii. Totodată, aceasta a luat legătura cu reprezentanţii trustului şi a informat CNA că la şedinţa de joi a Consiliului vor fi prezenţi „reprezentanţii managementului de top ai Antena Group, pentru discuţii”.

Astfel, membrii CNA prezenţi la şedinţa de marţi (Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu) au stabilit să se întâlnească, joi, cu reprezentanţii Antenelor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *