Skip to content
Politică

Soarta doctorului Streinu Cercel, discutată în ședința PNL: propunerea făcută de Raluca Turcan

Inquam Photos / George Calin

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit marţi seară în sistem videoconferinţă. Surse liberale au dezvăluit pentru PSnews.ro că soarta doctorului Streinu Cercel, după isteria creată în spațiul public, a fost una dintre temele de discuție. Vicepremierul Raluca Turcan a cerut în ședință destituirea acestuia pe motiv că servește intereselor PSD și că aduce prejudicii de imagine Guvernului.

În replică, Ludovic Orban ar fi precizat că Ministrul Sănătății analizează în aceste zile dacă este necesară demiterea profesorului și că o astfel de măsură va fi anunțată „în cel mai scurt timp posibil”.

Amintim că ultima controversă în care a fost implicat Streinu-Cercel este cea a planului său numit „Vacanța Mare”, în care a propus ca persoanele de peste 65 de ani să fie separate de familii și băgate în carantină, i-a introdus pe cei de peste 40 de ani în grupul de risc pentru coronavirus și a inclus și măsuri economice, cum ar fi neplata taxelor și a impozitelor. Vacanța Mare a fost criticată de președintele Iohannis, care a spus că este vorba despre o propunere „aberantă, inaceptabilă și totalitară”.

DETALII AICI: Klaus Iohannis desființează „planul Matei Balș”: Așa ceva nu este posibil! Nu vine nimeni să vă ia de acasă și să vă ducă în carantină

Și premierul Ludovic Orban a afirmat marți seara, într-un interviu televizat, că nu a existat „nici cea mai mică intenție” de impunere a unor restricții suplimentare pentru persoanele peste 65 de ani și a calificat proiectul Institutului Matei Balș, care prevedea inclusiv separarea bătrânilor de familii, drept un „act iresponsabil”.

Dl Streinu-Cercel vorbește în numele său personal (…) Nu există nici cea mai mică intenție privitoare la părinții și bunicii noștri de a-i menține în izolare o perioadă atât de lungă sau, Doamne ferește, de a asigura spații de carantină sau ruperea de familii”, a spus primul ministru.

Acesta a vorbit despre un „act iresponsabil care vine din partea unui profesor care este considerat un specialist în domeniul epidemiologiei” dar care „pare că nu înțelege deloc societatea, respectul față de drepturi și libertăți fundamentale”.

„Nu avem de gând să impunem nicio restricție suplimentară pentru persoanele în vârstă”, dimpotrivă, „vor face parte din planul de relaxare atunci când condițiile epidemiologice ne vor permite să facem această relaxare”, a mai spus el.

16 comentarii la “Soarta doctorului Streinu Cercel, discutată în ședința PNL: propunerea făcută de Raluca Turcan

 1. Nu este suficient ! Trebuie sa aflam ADEVARUL ! Doctorul Cercel nu putea scrie acele enormitati. El a fost santajat sa isi asume documentul !

  1. Ar fi bine ca dr Cercel sa spuna adevarul, fiind obilgat prin intentii psdiste sa faca astfel de propuneri, acum trebuie sa spuna cu subuiect si predicat, sa nu i fie frica de adevar, este un om destept.

 2. Profesia de medic e una, iar postura de politician vremelnic e alta. Nu cred ca politicul ar trebui sa demita un reputat medic ce a ocupat acea functie prin concurs si mai ales, daca si-a facut bine profesia. A gresit cu acea aberanta propunere dar, s-au lamurit deja lucrurile. Cel mult poate primi o mustrare.

 3. Nu va este chiar deloc rusine?Sunt atât de indignata încât îmi vine sa scriu mult mai aspru,dar n-am s-o fac,din respect pentru mine.O țineți langa cu o manipulare mizerabila!Dar știți ca asta merge perfect la majoritatea romanilor.Nu vreau sa explic ce-i cu aceasta mizerie.Oamenii care au un neuron au înțeles perfect despre ce-i vorba,iar pentru ceilalți nu merita.

 4. Ar trebui exclus din acest comitent multidisciplinar pentru aceasta situatie de urgenta si lasat sa lucreze doar ca medic specilalist infectionist la Clinica Matei Bals.Eu ca medic il cunosc de mult timp ii ascultam conferintele si prelegerile ca si pe ceva sfant in domeniu medical.Pur si simplu eram fascinata.Acum nu-l mai inteleg ..de cand a inceput aceasta pandemie am impresia ca face tot posibilul sa saboteze actiunea si asa grea a actualului guvern in conditiile unei medicini slab finantate si la nivel de evul mediu in multe localitati din tara.Sa vii alaturi de madam Firea o femeie compromisa moral,politic cu acea idee sa testezi oamenii in Bucuresti in scari de bloc cu niste teste rapide care asa cum erau ne prindeau mai bine noua la camerele de garda sa vedem care erau pozitivi sau negativi cu sau fara simptome specifice.Iar acum ..ZDRONC..sa vii cu un plan abominabil cu un Gulag pentru cei care au peste 65 ani e ceva ce mintea mea nu mai poate procesa.L-as intreba pe d-l prof.ii carantineaza impreuna pe Dorneanu,Ciorbea Bacalbasa ..in aceeasi cladire sau poate in aceeasi camera?Cu WEBAROAIA ce fac?O cupleaza cu Grapini cu Norica lu Nicolai?Sunt doua ipoteze ori mintea domnului, prof. a luat-o grav pe aratura ,accidente vasculare repetate.posibil o dementa mascata ..sau ceea ce este foarte grav a facut pact cu diavolul numit Psd sa arunce in aer guvernul liberal.

  1. Mare mizerabilă ești dacă răspândești acest fake news. Dacă nu ești mizerabilă. ești proastă. Tu ești medic? Mă îndoiesc, Ai putea cel puțin să te informezi, înainte de a arunca cu noroi. Citește dracului acel proiect care este din februarie, care de fapt stă la baza măsurilor care deja s-au luat și în care nu este vorba de ”carantinare” ci de protejarea persoanelor vârstnice. Tu ai luat-o pe arătură, pupincuristă liberală needucată. Îmi faci scârbă!

  2. Madame dupa modul de exprimare numai doctor nu esti. Dar daca stau sa ma gandesc bine, daca ai terminat facultatea la un SRL particular, e posibi sa ai o diploma de doctor obtinuta la ,,taxa pe prostie,,.

 5. Dobitocilor de pnl _isti este vb de februarie 2020 handicapatilor nu de aprilie22. Muistilor vreti sa_l maziliti pe doctor. Care este urmatorul? Arafat huuuo pnl

  1. Madame dupa modul de exprimare numai doctor nu esti. Dar daca stau sa ma gandesc bine, daca ai terminat facultatea la un SRL particular, e posibi sa ai o diploma de doctor obtinuta la ,,taxa pe prostie,,.

 6. De unde stie dna Rita ca a ocupat fctia pri concurs . Drul a facut permanent politica alaturi de PSD cu speranta ca va fi numit ministru .Nu l-a numit nimeni. Dece oare ?

 7. Este responsabil pentru intentia eventualei actiunii,demiterea din functie este o decizie corecta. Valabil si pentru toti care ocupa un post in conducerea tarii ,iau decizii gresite , menite sa prejudicieze moral sau material . Asta ar fi o masura corecta, si unde este cazul o decizie gresit luata in baza legii trebuie jusecata si sanctionata. Siguranta ,si bunul mers al unei tarii sta in mainile celor alesi.

 8. Respectiva propunere a fost facuta la inceputul pandemiei cand sa luat masura izolarii ,deci propunerea a fost inaintata ministerului !! La ministere si institutiile statului vin multe propuneri si bune si rele , ele sunt analizate si unele puse in practica !! Practic ministrul Nelutu „a dat din casa” o propunere (care exista de la sf lunii februarie) cum se poate numi ?? Politicul cere ajutorul specialistilor in rezolvarea problemelor grave , doar atat ! Ca se urmareste altceva …..sigur !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *