Skip to content
Politică

Soarta lui Kovesi, tranșată la CCR. Rareș Bogdan: Șansele sunt foarte mici! EXCLUSIV

reportervirtual.ro

Curtea Constituţională a României discută joi cererea de soluţionare a conflictului între autorităţi determinat de refuzul preşedintelui României de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În acest context, PSnews.ro a stat de vorbă cu jurnalistul Rareș Bogdan pentru a afla care este verdictul său cu privire la situația care urmează să fie tranșată astăzi.

Astfel, Rareș Bogdan și-a exprimat speranța cu privire la faptul că ”judecătorii CCR își vor înțelege menirea și vor încerca să analizeze cât se poate de corect și cu profesionalism”, însă, potrivit acestuia, având în vedere ”poziționările domnului Dorneanu și frustrările domnului Morar, șansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte mici”.

”Eu sper din tot sufletul ca CCR-ul să nu se dovedească o instituție căzută definitiv în brațele politicului și să rămână, totuși, măcar o amintire a ceea ce reprezintă CCR de la cazurile din Germania, care este practic Curtea Constitutională-fanion a Europei. Eu sper că judecătorii CCR să își înțeleagă menirea și să încerce să analizeze cât se poate de corect și cu profesionalism. Sigur că, dacă mă gândesc la poziționările domnului Dorneanu și la frustrările domnului Morar, șansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte mici, dar speranța moare ultima. CCR-ul este o instituție care rămâne un punct nodal al sistemului juridic din România și dacă ajungem să contestăm și hotărârile CCR, sigur că putem contesta absolut orice, numai că lumea nu înțelege – mai ales la nivel european – că CCR-ul are o componentă politică, nu este bazat strict pe profesionaliști și judecătorii CCR nu ajung acolo trimiși de organizații profesionale, ajung acolo pe baza unui algoritm politic. Ei bine, sper ca totuși, lucrurile în cazul de azi să arate că judecătorii de acolo, care au foarte mulți dintre ei o carieră prestigioasă, să nu se facă de râs E un moment-cheie pentru CCR și pentru ceea ce reprezintă ea. Dacă astăzi CCR se dovedește un biet organism aflat în subordinea unui partid politic, este extrem de grav pentru sistemul democrativ din România și pentru echilibrul de forțe din România”, a declarat Rareș Bogdan pentru PSnews.ro

Totodată, realizatorul TV a deplâns situația în care a ajuns România, care potrivit acestuia se confruntă cu ”o restaurație a celor care au jefuit-o și care astăzi pozează în victime”.

Nu am crezut în urmă cu 2 ani de zile că voi asista la o astfel de ofensivă a penalilor în România. Ceea ce vedem noi, astăi în România, este o restaurație a celor care au jefuit România și care astăzi pozează în victime. Este fără precedent într-o țară democratică să se întâmple așa ceva. Este o situație unică și sper din tot sufletul ca situațiile de genul acesta să se termine cât mai repede. Din păcate, acest lucru se întâmplă și datorită unei suțineri mediatice fără precedent. În momentul în care ai 4 televiziuni care te susțin și ai trusturi adevărate de presă și jumătate din site-urile din România și din ziare, sigur că misiunea ta este mult mai ușoară. Mi se pare absolut incredibil ca oameni care și-au bătut joc de această țară, care nu își pot justifica averile, veniturile, gesturile pe care le-au făcut atunci când aveau puterea, să vină astăzi să se prezinte drept victime. Este pur și simplu ireal și nu credeam că România va ajunge în această situație. Trăm vremuri tulburi, triste, vremuri în care valorile se întorc cu susul în jos, adevărurile par gri și minciunile par toate strălucitoare și albe”, a continuat realizatorul TV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *