Skip to content
Politică

Soarta lui Tudorel Toader, în mâinile PSD. Nicolicea, pe lista scurtă pentru funcția de ministru al Justiției

ExpressPress.ro

Deputatul social-democrat Eugen Nicolicea a evitat să dea un pronostic privind șansele de succes ale moțiunii depuse la Senat de PNL și USR împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Mai mult, contactat de PS News, deputatul s-a ferit și de un răspuns categoric privind intenția de vot a senatorilor PSD la această moțiune.

”N-am de unde să știu cum votează senatorii PSD, pentru că eu sunt deputat. Dar moțiunea, chiar dacă trece la vot, nu-l poate înlătura pe ministrul justiției din funcție. Nu îmi dau eu cu părerea. Această chestiune o va discuta conducerea partidului, care va face niște recomandări în acest sens, premierul Viorica Dăncilă va face propunerea, iar președintele Iohannis va decide, aceasta e procedura. Eu n-am niciun fel de prerogative în această procedură”, a declarat Eugen Nicolicea.

Întrebat dacă numele său este una dintre variantele de înlocuire a lui Tudorel Toader în fruntea ministerului Justiției, așa cum au precizat surse social-democrate pentru PS News, deputatul a evitat, de asemenea, un răspuns clar.

”Rămâne să vedem, eu nu am auzit așa ceva”, a afirmat Nicolicea.

Dezbaterea şi votul asupra moţiunii simple „Justiţia – victimă sigură în mâinile lui Toader”, care trebuiau să aibă loc miercuri, la ora 14.00, au fost amânate pentru lunea viitoare, 15 aprilie.

Modificarea a fost cel mai probabil impusă de faptul că ministrul Justiţiei Tudorel Toader, care, conform procedurii, ar trebui să-şi prezinte punctul de vedere faţă de moţiune, a avut miercuri programate interviurile cu candidaţii pentru funcţia de procuror general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *