Skip to content
Internațional

Soarta românilor din Regatul Unit, sub semnul întrebării. Britanicii vor să blocheze libera circulație a cetățenilor UE chiar din prima zi după BREXIT

pixabay.com

Soarta românilor din Regatul Unit este sub semnul întrebării. Marea Britanie vrea să pună capăt libertății de circulație din prima zi de Brexit.

Potrivit jurnaliştilor de la The Independent, Ministrul de Interne Priti Patel face presiuni pentru ca restricțiile la granițe să intre în vigoare din 31 octombrie. Până acum, miniștrii guvernului din Downing Street au încercat să amâne această problemă a liberei circulații până la găsirea unei soluții concrete, dar proiectul de lege a rămas blocat în Camera Comunelor.

În condiţiile în care nu există un scenariu de rezervă, situaţia legală a celor trei milioane de cetăţeni europeni din Regat devine incertă, mai scriu jurnaliştii britanici.

Duminică, ministrul britanic pentru Brexit a anunțat pe Twitter că a semnat ordinul de abrogare a aderării Marii Britanii la UE.

Acest lucru înseamnă că de la 31 octombrie jurisdicția legilor europene va înceta pe teritoriul Regatului Unit.

Părăsim UE pe 31 octombrie. Semnarea acestui document înseamnă că ne vom recupera controlul asupra legilor noastre în ziua Brexitului„, a scris premierul Boris Johnson, pe Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *