Skip to content
Sport

ȘOC după Rio! Halterofilul român, depistat pozitiv

sport.ro

Gabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio, a fost depistat pozitiv.

Halterofilul român a concurat la categoria 85 kg şi a obţinut medalia de bronz cu nou record personal, de plus 20 de kilograme.

Imediat după concurs, prestaţia lui Sîncrăian a fost considerată o adevărată supriză, în condiţiile în care la Europene, în urmă cu o lună, nu reuşise să ridice greutăţile la care a intrat în concurs la Rio, 204 kilograme la stilul aruncat. Vechiul lui record era de 201 kilograme, iar la Jocurile Olimpice a ridicat 217 kilograme, scrie prosport.ro.

”Am vrut neapărat să punctăm, să avem un loc 4-5. Din cauza asta l-am rugat să intrăm cu prima mişcare la 204 kilograme, asigurăm întâi un loc în primele 6. I-am spus: <<Apoi mergem cât trebuie să iei medalie, numai tu să ridici. Eu şi cu colegii mei te ducem acolo, numai tu trebuie să ridici>>. Şi aşa s-a întâmplat! 217 kg chiar a fost record olimpic, dar le-a ridicat chinezul (n.r. Tian Tao – medaliat cu argint) înaintea noastră, era foarte frumos şi pentru el acest record. În orice caz, este un rezultat deosebit, este un rezultat mare, având în vedere tot ce a obţinut delegaţia României”, a fost declaraţia lui Nicu Vlad, preşedintele FR de Haltere, imediat după ce Gabriel Sîncrăian urcase pe podium.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *