PSnews

Recent

Șoc în Academia de Poliție: rectorul, acuzat de hărțuire sexuală, a DEMISIONAT

psnews.ro

Un șoc s-a produs vineri în Academia de Poliție: rectorul instituției, Daniel-Costel Torje, a DEMISIONAT după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală.

Demisia s-a produs după ce universitarul a fost acuzat în 2017 de hărţuire sexuală de o studentă la Drept în anul al III-lea. Acuzația a declanșat o anchetă a Corpului de Control al ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan. Contactat de reporterii TVR, rectorul Academiei a spus că este hărțuit de controale și că nu recunoaște acuzația.

„Ce a apărut în presă este o mizerie incalificabilă. Dezmint categoric orice implicare a mea într-un astfel de scandal care urmărește plecarea mea din funcția de rector. Din poziția în care sunt, de angajat al MAI, nu îmi este permis să ies în spațiul public pentru a prezenta toate dovezile că eu am fost împiedicat să îmi exercit funcția de rector și că am fost supus unor presiuni ca să renunț la această funcție. În prima ședință a senatului universitar, îmi voi prezenta demisia, pentru că nu vreau să târăsc imaginea Academiei într-un scandal național generat de alții, care vor această funcție cu orice preț. Nu fac acest gest în ideea în care mă simt vinovat de ceva. Sunt convins că vinovăția mea va fi dovedită. (…) De șase luni sunt pur și simplu hărțuit de corpul de control al MAI și nu vreau să spun mai multe despre modul în care s-au comportat cu mine în ultima vreme. Mi s-a cerut în mod deschis să plec din această funcție. (…) Nu există acest incident, a fost creat în mod artificial. Eu am aflat despre această poveste azi dimineață, din presă”, a declarat rectorul Daniel Torje pentru televiziunea publică.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi