PSnews

Ediția de București

Șoc în PMB: Firea a dat declarații la Poliție pentru abuz în serviciu. Chiar ea a spus-o

unica.ro

Citiți în cele ce urmează despre un șoc în Primăria Municipiului București (PMB): edilul general Gabriela Firea a dat declarații la Poliție pentru abuz în serviciu. Chiar ea a spus-o.

Primarul General al Capitalei a fost pus în situația de a da declarații în fața Poliției pentru abuz în serviciu și pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești, a declarat joi Firea, citată de Agerpres.

Edilul a precizat că au existat multe persoane care au sesizat Avocatul Poporului cu privire la faptul că trenează dosarele lor pe Legea 10/2001 a restituirii proprietăților abuziv confiscate de regimul comunist.

„Chiar ne-am confruntat în ultima perioadă cu o situație destul de neobișnuită în care Primarul General al Capitalei practic a fost pus în situația de a da declarații în fața Poliției pentru abuz în serviciu și pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești pentru că unii dintre petenți consideră că dosarul lor e puțin mai important decât dosarul altor cetățeni și ar dori să fie tratat cu prioritate. Cel puțin în ceea ce mă privește, nu dorim să dezavantajăm pe nimeni, nu dorim să creăm discriminări, nu considerăm că sunt cetățeni din București de gradul I, II, III, ci toți cetățenii sunt egali și în fața instituției și în fața legii și mă străduiesc să fie același lucru imprimat și în activitatea funcționarilor, iar toți să se simtă tratați egal cu mult respect și cu mult profesionalism atunci când vin la Primăria Generală”, a relatat Firea, la un eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea instituției Avocatului Poporului.

Ea a explicat că, atunci când a devenit primar, la Primărie erau 3.000 de dosare ale unor bucureșteni care așteptau restituirea unui teren sau imobil.

„600 au deja o hotărâre definitivă și irevocabilă, dar funcționarii nu au voie să prioritizeze aceste dosare în funcție de insistența cetățenilor, ci trebuie să respecte cronologia depunerii acelor contestații, sesizări, solicitări”, a menționat Gabriela Firea.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi