Skip to content
Politică

Șoc în PSD: baron local, REȚINUT de DNA pentru o presupusă faptă de acum 5 ani

www.livearad.ro

Un șoc s-a produs joi în Partidul Social Democrat: un baron local al PSD a fost REȚINUT de către Direcția Națională Anticorupție (DNA), în joc fiind o presupusă mită de 100.000 de euro.

Este vorba despre Ionel Arsene, fost deputat, în prezent președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț. El este acuzat că ar fi pretins și primit suma amintită în 2013, ca să își sape un adversar cu ajutorul Agenției Naționale de Integritate (ANI).

" "

Iată comunicatul integral al DNA remis joi PSnews.ro:

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 ianuarie 2018, a inculpatului

ARSENE IONEL, la data faptelor deputat în Parlamentul României şi președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României şi președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic,  a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.

Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

Inculpatului Arsene Ionel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 19 ianuarie 2018, inculpatul Arsene Ionel va fi prezentat Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *