Skip to content
Politică

Șoc în Rusia: șef al anticorupției, prins cu 120 de milioane de dolari

radiojyoti.com

Șoc în Rusia: un șef al anticorupției a fost prins cu 120 de milioane de dolari în propria locuință.

Un raid acasa la seful in exercitiu al Comisiei anticoruptie a Rusiei a dus la descoperirea unei sume de peste 122 milioane de euro, bani gheata, informează stirileprotv.ro, citând Russia Today.

După descoperirea banilor, poliția l-a arestat pe Dmitri Zaharcenko, vicepresedinte al Departamentului pentru Energie Industriala al Administratiei Generale de Securitate Economica si Combaterea Coruptiei. Potrivit anchetatorilor, politia a confiscat circa 120 milioane de dolari si doua milioane de euro.

„Suma finala nu este cunoscuta. Politia a confiscat doar ce era ascuns in casa lui; nu stie ce alte active are, dar lucram in aceasta directie”, a declarat o sursa pentru RIA Novosti.

Zaharcenko a refuzat sa dea detalii despre provenienta banilor, sustinand doar ca este nevinovat. El a fost dus in fata instantei sambata, fiind acuzat de abuz de putere, obstructionarea justitiei si luare de mita. Judecatorii au decis ca acesta sa ramana in arest pana pe 8 noiembrie, potrivit TASS.

Avocatii lui Dmitr Zaharcenko au propus ca acesta sa fie eliberat in schimbul unei cautiuni de 70 de milioane de ruble (echivalentul a 1 milion de dolari).

Conform unor surse citate de TASS, banii aparținuseră băncii NOTA-Bank, a carei licenta fusese revocata in noiembrie 2015.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *