Skip to content
Economie Societate

Surse: Telekom se retrage din România. Ce se întâmplă cu abonații

Wikipedia
Surse din piaţa telecom susţin că grupul Telekom are în vedere vânzarea operaţiunilor din România ca parte dintr-un efort mai amplu de ieşire din pieţele unde a ajuns după cumpărarea companiei greceşti OTE, scrie Adevărul.
De asemenea, discuţiile despre vânzare s-au intensificat după celebra Ordonanţă 114, cunoscută sub denumirea de „Ordonanţa lăcomiei”. Aceasta a impus companiilor din telecom o taxă de 3% pe cifra de afaceri.
De altfel, Telekom Romania a anunţat că majorează preţurile abonamentelor din portofoliul fix şi mobil, pentru clienţii rezidenţiali şi de business, începând cu 15 aprilie 2019, ca urmare a „creşterii costurilor asociate furnizării serviciilor de comunicaţii”.
Anterior, Grupul Telekom România anunţa că analizează varianta neparticipării la licitaţia 5G, programată în a doua parte a acestui an, din cauza condiţiilor care derivă din aplicarea prevederilor OUG 114.
Potrivit G4Media, nu este clar încă dacă operaţiunile Telekom România vor fi vândute unei jucător din piaţă sau unui nou-intrat. În schimb, GSP scrie că abonaţii şi drepturile TV vor fi împărţite între RCS-RDS şi Orange. În timp ce francezii de la Orange vor prelua partea de telefonie mobilă, RDS va prelua operaţiunile Telekom care ţin de televiziune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *