Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Iratxe Garcia
Sursa foto: Facebook

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit joi preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o vor sprijini să rămână încă un mandat la conducerea executivului comunitar dacă face o înţelegere în acest sens şi cu grupul de extremă dreapta al conservatorilor.

„Ne aflăm în mijlocul unor negocieri intense pentru a decide cine trebuie să fie lider al Comisiei Europene şi mesajul nostru către preşedinta desemnată a Comisiei este clar: sprijinul social-democraţilor este incompatibil cu orice deschidere către extrema dreaptă”, a spus Iratxe García Pérez, potrivit agenţiei EFE, în cadrul Forumului Noua Economie desfăşurat la Bruxelles.

Eurodeputata progresistă spaniolă a adăugat că social-democraţii vor fi „un scut împotriva extremei drepte” în Uniunea Europeană, precum şi „forţa fundamentală pentru apărarea modelului nostru social, care este unic în lume”.

„Vom dovedi că este posibil să avem o Uniune care să inoveze, să concureze şi să crească fără a diminua drepturile lucrătorilor şi fără a sacrifica statul nostru social”, a mai spus Iratxe García Pérez. Ea a explicat că atunci când vorbeşte despre o „Europă socială” se referă la o Uniune Europeană „în care cetăţenii au şanse egale”, cu „locuri de muncă de calitate care oferă salarii decente şi echilibru între viaţa profesională şi cea personală”. De asemenea, „vrem egalitate de gen şi asta înseamnă aceleaşi drepturi, oportunităţi şi salarii pentru bărbaţi şi femei”, a completat eurodeputata care conduce grupul social-democraţilor (S&D) în noul Parlament European.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: