Skip to content
Puterea Știrilor Video

Social-democrații, la ceasul destăinuirilor. Victor Negrescu: Aceasta este principala greșeală pe care a comis-o PSD în 2019

" "

Vicepreședintele PSD, Victor Negrescu, a recunoscut la ”Puterea Știrilor” că partidul din care face parte a făcut greșeli în 2019, un an în care a pierdut două serii de alegeri, europarlamentare și prezidențiale.

Principala dificultate a fost să ținem partidul deschis. S-a închis prea mult în jurul unui cerc de colegi și acest lucru ne-a condus la aceste rezultate. Am pierdut contactul cu partenerii din Parlamentul României, cu cei din societatea civilă, cu sindicatele, patronatele, cu partenerii europeni, este important să menții mereu o cale de dialog și aceasta este principala greșeală pe care PSD a comis-o și pe care sper să o rectifice în viitor”, a spus Victor Negrescu la ”Puterea Știrilor”.

" "
" "

Dorința lui Victor Negrescu este ca PSD să redevină un partid asumat, de stânga, progresist, proeuropean, unul de care membrii și simpatizanții să poată fi mândri și despre care să poată vorbi cu lejeritate, cu prietenii, pe stradă, cu colegii.

„Îmi doresc ca PSD să facă o reformă reală, care să aducă un rezultat bun la alegerile locale și parlamentare,  fiind obișnuit să fie pe primul loc. Nu e suficient doar să ne dorim să avem primari, ci aceștia trebuie să aibă o viziune pentru comunitățile lor, nu ne dorim să avem doar mai mulți parlamentari, ci fiecare să aibă un proiect personal, în echipă cu ceilalți, cu care să vină în viitorul parlament. E vorba de o profesionalizare reală a PSD, care să ducă la o profesionalizare a vieții politice în România, care acum e clar că duce lipsă de profesioniști, după cum vedem și la membrii Guvernului Orban”, a declarat vicepreședintele PSD.

Negrescu spune că pentru a supraviețui, PSD are nevoie de tineri politicieni, care să fie vizibili,  pentru că există mulți tineri profesioniști de stânga, în România.

„Trebuie să ne asumăm o serie de direcții și de proiecte, extrem de coerente pentru tineri, nu mă refer doar la proiecte sociale, ci la tot ce înseamnă dimensiunea de libertăți. Eu sper să îmi conving colegii să susținem o chestie extrem de importantă, ca orice tânăr din România să poată candida la o funcție publică începând cu vârsta de 18 ani, ori astăzi nu se întâmple lucrul, pentru consilier local trebuie să ai 21 de ani, pentru a fi deputat trebuie să ai 23 de ani, pentru a fi senator 33 de ani, dar eu nu înțeleg lucrul ăsta, pentru că dacă ai dreptul de vot la 18 ani, trebuie să ai și dreptul de a candida”, a conchis Victor Negrescu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *