Skip to content
Puterea Știrilor Video

Social-democrații nu susțin scoaterea AUR în afara legii. Călin Matieș (PSD): Au foarte mulți urmăritori, foarte mulți simpatizanți

Inquam Photos / George Călin

Nu cred că AUR trebuie să fie scos în afara legii, spune senatorul PSD Călin Matieș. Invitat la Puterea Știrilor, social-democratul a susținut, însă, că nu este normală instigarea la ură și a taxat comentariile făcute de senatorul Diana Șoșoacă la adresa PSD-iștilor. Aici ar trebui să avem o limită ca cetățeni, nu ca parlamentari, spune acesta.

Eu nu aș fi de acord cu colegul meu, atâta timp cât AUR a câștigat 13% la alegeri. Eu mă uit și pe canalele media, au foarte mulți urmăritori, foarte mulți simpatizanți. Dacă cumva este în contra partidului meu, reprezentanții AUR trebuie scoși afară? Atâta timp cât păstrează o limită de decență, fără să instige la ură, nu văd de ce ar trebui scoși în afara legii. Am văzut și îmi pare rău că doamna Șoșoacă a spus că cei de la PSD sunt animale de canalizare.

Nu este normal, nu este normal să instigăm la ură. Putem spune că un politician nu și-a făcut treaba, că un grup de politicieni a votat împotriva poporului, dar să îi faci pe toți hoți sau criminali nu este ok. Aici ar trebui să avem o limită ca cetățeni, nu ca parlamentari. Dacă nu am dovezi, eu nu pot spune despre tine că ești o scursură a societății sau să instig la ură. Ne putem trezi că cineva a crezut-o pe doamna Diana Șoșoacă, George Simion sau Matieș că X este un criminal și să-i dea cu piatra în cap. Că așa mi-a spus Matieș, Simion sau Diana. Eu zic că e prea mult”, spune senatorul PSD.

Amintim că deputatul Alexandru Muraru, consilierul premierului pe probleme de xenofobie și antisemitism, a transmis, miercuri dimineață, că a depus plângere penală la Parchetul General și la Poliție după ce un protestatar a desenat zvastica (simbol nazist) pe steagul Uniunii Europene la manifestația violentă organizată de AUR care a avut loc marți, la Parlament.

Muraru a numit AUR ”un partid extremist” spunând că acesta trebuie scos în afara legii. Consilierul premierului a declarat că va depune o plângere penală la Parchetul General pentru scoaterea formațiunii politice în afara legii. Muraru a mai explicat faptul că a fost audiat la același parchet în alte spețe referitoare la activitatea AUR și la câteva manifestații care au inclus simboluri fasciste și au produs o instigare la ură prin asocierea cu simboluri care au ultragiat memoria victimelor Holocaustului, susține Muraru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *