Skip to content
Politică

Social democrații, sceptici după scăderea pe locul doi în sondajul IMAS: Sunt doar discuții, doar știri

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, PSD ar obține doar 21,5% din voturi, ceea ce înseamnă un minim istoric, potrivit unui sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM. În urma acestui rezultat, președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu a declarat pentru PSNews.ro că sondajul nu reprezintă credibilitate, deoarece ar putea fi plătit de diferite entități pentru manipularea electoratului.

”Potrivit unui obicei  mai vechi, nu iau niciodată în seamă sondajele acestea, pentru care de foarte multe ori sunt sondaje manipulatorii, plătite de diverse entități, upgradate în fel și chip, pentru că nu e foarte greu ca într-o marjă de eroare de 3 și ceva la sută  să dai 27, în loc de 30 sau 25 în loc de 27. Și atunci nu lei iei niciodată în seamă și eu cred că niciun partid nu se poate baza pe astfel de sondaje în perioada care urmează, ci prin  munca sa de activitățile pe lista partidului respectiv și pe cota generală pe care o poate obține din partea cetățenilor români. În rest sunt doar discuții, doar știri, după părerea mea”, a spus Dumitru Buzatu.

Reacția social democratului vine în contextul în care cel mai nou sondaj IMAS aruncă PSD pe locul doi la europarlamentare, la 4 puncte procentuale în urma PNL. Este pentru prima dată în sondajele IMAS când PSD e devansat.

PNL ar obţine 25,2% din voturile românilor dacă duminică ar avea loc alegeri europarlamentare. Ar obţine astfel cu 4 procente mai mult decât PSD, care este cotat cu 21,5% din voturi. Detalii AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *