Skip to content
Puterea Știrilor Video

Social-democrații susțin că au reușit să corecteze „anumite delăsări ale unor miniștri liberali”. Premiera în ceea ce privește bugetul de stat pe 2023

Antena 3

Invitat în studioul Puterea Știrilor, deputatul PSD Laurenţiu Viorel Gîdei a susținut că bugetul pe 2023 va trece de votul din Parlament până la sfârșitul lunii decembrie. „Va fi pentru prima dată când vom avea un buget făcut strict pe programe”, anunță social-democratul.

„Bugetul de stat va trece prin Parlament până în Sărbători. Așa cum a prezentat liderul PSD, Marcel Ciolacu, este prima dată când vom avea un buget făcut strict pe programe. Nu vor mai fi dați așa la ministere, fiecare să vadă cum, ci totul va fi foarte structurat, aplicat, astfel încât să avem o viziune coerentă pentru tot ceea ce înseamnă România și să mergem mai departe, în această criză care apasă pe umerii tuturor, să reușim să ieșim cu bine și din anul următor.

La acest moment, oriunde te-ai uita, nu se întrevăd raze de soare în ceea privește prețurile, încetarea conflictului militar din Ucraina, în ceea ce privește inflația ș.a.m.d. Cu siguranță, inflația va începe să scadă anul următor(…). În bugetul de stat 2023 vor fi alocați banii pe proiecte, pe pachete de proiecte. Fiecare minister vine și prezintă un proiect. Este o discuție întreagă pentru că bugetul de stat nu este un lucru foarte simplu și foarte ușor de cheltuit. El trebuie extrem de bine gândit cu specialiștii, cu cei care înțeleg. Nu eu sau alt coleg politician să vină și să își dea cu părerea, să spună de ce sunt bani mai mulți acolo sau bani mai puțini dincolo. Va fi un buget care va avea predictibilitate, va fi un buget realizat pe premise economice sănătoase și nicidecum pe o bătaie de joc”, a declarat deputatul PSD Laurenţiu Viorel Gîdei, la ”Puterea Știrilor”.

Social-democratul a apreciat că „în ultima perioadă, pe scena publică, în mass-media, dezbaterile au fost realizate în jurul miniștrilor PSD și în jurul proiectelor” și a susținut că cei de la PSD au reușit, prin venirea la guvernare, să corecteze „anumite delăsări ale unor miniștri liberali”.

„Dacă vă uitați în ultima perioadă, pe scena publică, în mass-media, dezbaterile au fost realizate în jurul miniștrilor PSD și în jurul proiectelor și proiecțiilor în ceea ce privește viziunea guvernamentală pe care PSD a avut-o. Nu cred că ați auzit prea multe de la Turism, de la Digitalizare(…). Sunt rezervat în a da indicații premierului Ciucă și președintelui PNL. Pe noi ne interesează actul de guvernare, în ansamblu, am reușit să și corectăm anumite delăsări ale unor miniștri liberali(…). Nu mă simt confortabil, pentru că am văzut lideri de la PNL care ies și atacă lideri de la PSD, dl Budăi, dl Rafila. Cum găsesc o ocazie încep să arunce în spațiul public o declarație d-asta pompoasă care stârnește nemulțumirea noastră, a liderilor PSD. Ne-ar fi foarte ușor să atacăm la baionetă fiecare ministru al PNL, și nu pe persoană, ci pe activitatea pe care ar trebui să o desfășoare”, a mai precizat social-democratul.

1 comentariu la “Social-democrații susțin că au reușit să corecteze „anumite delăsări ale unor miniștri liberali”. Premiera în ceea ce privește bugetul de stat pe 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *