Skip to content
Politică

Socialiștii europeni au cerut o declaraţie a CE privind modificarea legislaţiei electorale din România. Rareș Bogdan: Au fost bătuți crunt!

PS News

Grupul S&D a cerut miercuri în plenul Parlamentului European, înainte de începerea sesiunii de la Bruxelles, introducerea pe ordinea de zi, joi, a unei declaraţii a Comisiei Europene privind modificarea legislaţiei electorale din România, dar propunerea a fost respinsă prin vot uninominal.

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a povestit, într-o postare pe pagina sa de Facebook, cum a decurs votul din PE.

„Socialistii au incercat o mizerie infioratoare ACUM cateva minute in Plenul Parlamentului European de la Bruxelles. Totul la solicitarea socialistilor romani, adica a pesedistilor! Propunerea socialistilor a fost sa introduca pe Ordinea de zi de maine dimineata discutarea „situatiei din Romania cu privire la modificarea legislatiei electorale in Romania, cu 3 luni inainte de Alegerile Locale”.

Au fost batuti crunt, cu 302 la 136 de o majoritate formata din grupurile PPE, Renew, ID, ECR si de abtinerea Verzilor si GUE. Socialistii au fost practic aproape singuri in demersul lor mizerabil de a lipi Romania de Polonia si Ungaria in derapaje cu privire la functionarea democratiei. Este grav ca tocmai cei care se bateau cu caramida in piept ca nu trebuie duse problemele Romaniei in afara granitelor, ACuM, cand sunt insignifianti si disperati, alungati si tamponati de proprii alegatori, MINT cu nerusinare si incearca sa puna Romania intr-o situatie dificila pe plan international. Mizerabil gestul socialistilor europeni, sa nu se informeze despre ce este vorba, incalificabil si ticalos gestul socialistilor romani de la PSD. Fortele Dreptei Romanesti in frunte cu PNL, PMP, Usr/Plus au zdrobit PSD si la Bruxelles!”, a scris Rareș Bogdan.

Cererea grupului S&D, din care face parte şi PSD, a fost făcută de eurodeputata italiană Simona Bonafe, din partea Partidului Democrat.

„Guvernul român a făcut o propunere de lege privind modificarea legislaţiei electorale care urmează a fi adoptată cu trei luni înainte de alegerile ca atare, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneţia”, a spus eurodeputata în argumentarea cererii ei, menţionând că legea ar urma să fie adoptată „fără dezbatere şi amendamente”, respectiv prin asumarea răspunderii guvernului.

La rândul său, eurodeputatul spaniol Esteban Gonzalez Pons, din grupul PPE, a explicat că legea în cauză vizează alegerea primarilor în două tururi de scrutin, cu o majoritatea de 50% plus unu.

„Ce fel de mesaj transmitem aici dacă condamnăm guvernul român pentru că face ceea ce fac majoritatea ţărilor europene? Acest parlament nu trebuie să fie unul antiromânesc”, a spus Gonzalez Pons.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *