Skip to content
Politică R. Moldova

Socialiștii moldoveni cheamă pro-europenii la negocieri. Radu Carp atenționează: Cele trei blocuri nu pot negocia între ele

Partidul PSRM din Republica Moldova cheamă la negocieri blocul ACUM al pro-europenilor Andrei Năstase și Maia Sandu.

Profesorul de științe politice Radu Carp a explicat, pentru PSnews.ro, care sunt implicațiile acestui gest politic surprinzător:

”Este o surpriză. Domnul Plahotniuc a anunțat încă din seara alegerilor că este deschis la discuții cu toate partidele politice, în afară de socialiști pentru construirea unei majorități, însă cei de la ACUM au spus foarte clar că nu vor face alianțe politice post-electorale, asta a fost promisiunea încă dinainte de alegeri, electoratul ACUM este împotriva unei asemenea alianțe”, a declarat Carp.

Radu Carp bănuiește că această strategie este folosită pentru a se încerca o răsturnare de majoritate printre blocurile politice de la Chișinău:

”Probabil este un gest retoric, se așteaptă răspunsul foarte clar că nu este cazul în acest moment, tocmai pentru a justifica încercările ulterioare de a racola alți deputați cu titlu individual de la socialiști și idependenți. E o strategie de a-i pune capăt etapei de negociere politică, care nu există. Cele trei blocuri nu pot negocia între ele, sunt absolut incompatibile din foarte multe puncte de vedere și din mai multe motive. Să nu uităm că Partidul Democrat a început în ultima cicrumscripție cu 18 deputați și a terminat cu 42, probabil aceeași strategie va fi aplicată și acum” a declarat liberalul pentru PSNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *