Skip to content
Politică

Societatea civilă avertizează: Implicaţii dramatice ale BREXIT pentru viitorul României şi al UE! Solicitare către Iohannis

Societatea civilă avertizează: vor exista implicaţii dramatice ale BREXIT pentru viitorul României şi al Uniunii Europene! Solicitare imperioasă către preşedintele Klaus Iohannis.

Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei (CNMR) este de parere ca o eventuala iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana va dilua forta, integralitatea si economia UE, potrivit aid-romania.org.

„Marea Britanie reprezinta unul dintre pilonii UE atat din perspectiva economica si politica, cat si din cea a securitatii europene globale.

Iesirea Marii Britanii din UE creeaza premise extrem de periculoase pentru celelalte state din UE. Drept urmare, nationalisti, eurosceptici din Scotia, Irlanda de Nord, Olanda, Italia, Franta au apreciat deja rezultatul votului din Marea Britanie drept o „victorie a libertăţii”, cerand fie o consultare populară asemanatoare sau, dupa caz, referendum de declarare a independenței.

Apreciem drept iresponsabili politicienii britanici care au cultivat mai bine de 30 ani ideea de autosuficienta a Marii Britanii fata de UE, dar si populismul acestora prin pasarea tuturor problemelor interne spre birocratia europeana.

De asemenea, atragem atentia ca UE nu a acordat suficienta atentie relatiei cu cetatenii britanici, lasand sa se produca acest dezastru politic si economic.

Totodata, solicitam Presedintelui Romaniei, Prim-ministrului si Guvernatorului BNR sa explice posibilele implicatii asupra investitiilor britanice in Romania, evolutiei cursului Euro/RON, dar si asupra viitorului politicilor europene inclusiv cele care vizeaza libera circulatie a persoanelor si bunurilor, situatiei cetatenilor romani care lucreaza in Marea Britanie”, transmit cei de la CNMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *