Skip to content
Politică

Societatea civilă sare în apărarea soţilor Bodnariu. Norvegia, un posibil abuz

Societatea civilă sare în apărarea soţilor Marius şi Ruth Bodnariu. Este posibil ca Norvegia să fi comis un abuz în această situaţie.

Într-un comunicat trimis, miercuri, PSnews.ro, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) susţine „necesitatea respectării legislaţiei de către toate persoanele, în orice stat din lume s-ar afla, însă consideră că decizia autorităţilor norvegiene a fost una extremă, absurdă şi abuzivă în mod nejustificat, fără o anchetă socială serioasă desfăşurată în prealabil de inspectorii instituţiei Protecţiei copilului din Norvegia”.

„Mai mult decât atât, catalogăm drept o greşeală de diplomaţie în relaţiile bilaterale comunicarea deficitară a autorităţilor norvegiene cu cele ale statului român prin lipsa furnizării informaţiilor referitoare la acest caz cu puternic impact social şi prin întârzierea, cu aproape două luni, a răspunsului la solicitarea transmisă Ministerului norvegian pentru Protecţia Copilului de către Ambasada României în Norvegia în vederea discutării cazului familiei Bodnariu. Neîncălcând principiul confidenţialităţii în cauze de acest fel, avem dreptul la o informare punctuală, responsabilă, demnă.

AID salută implicarea şi demersurile depuse de către autorităţilor române, respectiv de către Preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, Prim-ministrul României, domnul Dacian Cioloş şi de către Ministrul Afacerilor Externe, domnul Lazăr Comănescu în scopul asigurării respectării drepturilor omului pentru toţi cetăţenii români, oriunde s-ar afla ei, având ca prioritate interesul copiilor acestora, însă le solicită în continuare să acorde o atenţie sporită în vederea nerepetării unor astfel de cazuri şi să vegheze la respectarea drepturilor Diasporei oriunde s-ar afla.

De asemenea, până la finalizarea anchetei şi pronunţarea justiţiei norvegiene în acest caz, solicităm autorităţilor române transparenţă prin comunicarea permanentă a detaliilor care pot fi făcute publice din ancheta aflată în desfăşurare, dar şi implicare mai activă a Asociaţiilor românilor de pretutindeni în scopul prevenirii apariţiei unor asemenea cazuri”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *