Skip to content
Politică

Societatea civilă, scrisoare către Raed Arafat: „Nu ați răspuns!”

" "

Initiativa Romania, din care face parte Claudia Postelnicescu, invitata la consultari la Cotroceni ca reprezentant al societatii civile, a trimis o scrisoare deschisa secretarului de stat Raed Arafat, prin intermediul careia se solicita transparenta decizionala si implementarea unui plan coerent pentru salvarea ranitilor din Club Colectiv.

Vă prezentăm scrisoarea transmisă secretarului se stat în MAI:

" "
" "

„Domnule secretar de stat Raed Arafat,

Avand in vedere lipsa de transparenta decizionala si haosul institutiilor statului in elaborarea si gestionarea unui plan coerent pentru salvarea ranitilor din Colectiv, inclusiv indeciziile in a apela la ajutor extern, mobilizarea extraordinara a societatii civile prin donatii de resurse medicale, financiare si de personal voluntar, lipsa evidenta de coordonare a eforturilor medicilor si ofertelor non-guvernamentale de ajutor din tara si din strainatate, va solicitam sa faceti demersurile necesare pentru crearea unei celule de criza care sa:

– Centralizeze si administreze toate eforturile de ajutor, nationale sau internationale, in tratarea ranitilor,

– Sa comunice necesarul de echipamente si medicamente pe termen mediu si lung,

– Sa asigure o comunicare profesionista si transparenta cu familiile victimelor, pentru a evita situatiile inacceptabile ca cea a familiei trimise in alta tara decat ce in care a fost trimis copilul pentru tratament,

– Elaborarea si adoptarea imediata a normelor derogatorii privind transferul in strainatate si a victimelor fara asigurare medicala, precum si simplificarea procedurilor de donatie de la voluntari.

Intelegem gravitatea situatiei existente si responsabilitatea care se afla pe umerii dumneavoastra, insa oamenii, organizatiile si partenerii externi nu pot ajuta decat in conditii de transparenta si coordonare. V-am trimis aceste solicitari ieri, pe mail. Nu ati raspuns. Le retrimitem public. Scopul nostru este sa va ajutam si sa ne implicam in deschiderea unei linii de comunicare intre autoritati si societatea civila”.

3 comentarii la “Societatea civilă, scrisoare către Raed Arafat: „Nu ați răspuns!”

  1. Cumva, acoperita din sicietatea civila poarta mai departe mesajul jegos al acoperitului din presa ? Ca mie cam asa imi pare, cu toata dragostea…

  2. P.S.
    … Mai mult decât atât, o poziţie agresiv atee dovedeşte, pe lângă ignoranţă şi autosuficienţă, o sinucigaşă auto-iluzionare despre lumea de astăzi …
    Asta spunea doamna Postelnicescu candva… Acum, ca sa fie cool, aceeasi doamna reprezinta la Cotroceni strada care vrea capul B.O.R. ! Nu ca mi-ar pasa de mult preafericitul bisnitar in discutie, dar putina consecventa nu ar strica, zic, atunci cand spui ca reprezinti societatea civila. Oare societatea civila o fi impotriva lui Arafat si a medicilor, sau ea si cu Turcescu ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *