Skip to content
Politică

Sociolog, previziuni dure: Este exclus ca președintele Camerei Deputaților să fie condamnat și arestat în această perioadă

Inquam Photos / Octav Ganea

Un cunoscut sociolog și politolog susține, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că, odată cu preluarea președinției Consiliului UE de către România, Liviu Dragnea nu va fi condamnat și arestat pe întreaga durată a acestei proceduri (6 luni), întrucât este al treilea om în stat și ar fi scandalos ca așa ceva să se întâmple într-o astfel de perioadă.

Este vorba despre prodecanul Facultății de Științe Politice din București – l-am numit pe Alfred Bulai –, ale cărui declarații vi le prezentăm în cele ce urmează.

”Războiul cu Firea îl pune pe Dragnea într-o situație cu care nu este deloc obișnuit. Stilul lui Dragnea nu este, nici pe departe, acela al eroului. El nu este un politician curajos și bătăios. Chiar și atunci când e nevoit să acuze, din calcule strategice politicianiste, Dragnea o face pe jumătate în glumă sau lansează amenințări voalate, nu oficiale. Dintotdeauna, Dragnea s-a străduit să mimeze prietenia cu cei cu care se bate. ‹Eu sper să am cele mai bune relații cu Victor!›, repeta Dragnea, în timp ce-l lucra pe Ponta pe la spate. Asta-i rețeta casei Dragnea: pe la spate și prin jocuri subterane până la lichidarea politică finală. Ei bine, această metodă nu mai poate fi aplicată cu succes în cazul Gabrielei Firea. Când primarul Capitalei îl supune tirului de acuzații, lumea se așteaptă ca și Dragnea să iasă la rampă și să răspundă, dar ăsta nu-i genul lui. În realitate, ‹adormirea› lui Dragnea are scopul de a pondera adversarul, pe care vrea să-l facă să pară prea vehement, prea exagerat, în condițiile în care șeful PSD abia dacă deschide gura. Ceea ce însă nu se mai întâmplă acum, fiindcă Dragnea a reușit să stârnească un uragan”, susține acesta.

Șeful PSD, închisoarea și președinția Consiliului UE

”Totuși, dacă procesul aferent dosarului angajărilor fictive se va întinde mai mult de câteva luni, eu nu cred că se va mai întâmpla ceva în sensul ăsta în timpul președinției românești a Consiliului UE. Cred că este exclus ca președintele Camerei Deputaților să fie condamnat și arestat în acea perioadă. În mod similar, Elena Udrea a intrat în cursa pentru președinție, în 2014, știind prea bine că, fiind candidată la funcția supremă în stat, procurorii DNA nu îi vor mai putea facea nimic o perioadă”, mai declară el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *