Skip to content
Politică

Sociolog, verdict incendiar în disputa Iohannis – Kovesi – Tudorel Toader: Aici se încheie toată tărășenia! EXCLUSIV

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, va face un pas înainte în scandalul iscat între acesta și președintele României Klaus Iohannis, privind revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

CITIȚI ȘI Ministrul Justiției, pas înainte în scandalul privind revocarea șefei DNA

Amintim că președintele Klaus Iohannis a respins cererea ministrului justiției de revocare a Laurei Codruța Kovesi.

În acest context, contactat luni dimineață de redacția de știri PSnews.ro, sociologul Alfred Bulai a explicat posibilele implicații pe care ar putea să le aibă tensiunea generată între șeful statului și Tudorel Toader.

”Dacă domnul Iohannis candidează, va câștiga pentru că nu are contracandidat, nu are nicio legătură cu opțiunea sa. Domnul Tudorel Toader nu există la nivelul încrederii, cel puțin eu nu am văzut sondaje în care să apară domnul Tudorel Toader. Doamna Kovesi, chiar dacă a scăut în încredere, oricum are un nivel de încredere uriaș comparativ cu toți politicienii. Sociologic, lucrurile sunt simple: populația nu-l vede om bun pe unul în care are mai mică încredere decât unul în care are mai multă încredere

Lucrurile sunt simple în politică, și din punct de vedere sociologic sunt și mai simple: nivelul de încredere se măsoară și spune cine are probabilitatea cea mai mare să câștige într-un conflict. Încrederea în Parlament este foarte mică, este clar că cine are o încredere mai mare și se bate cu Parlamentul, are câștig în fața populației. La fel a fost și cu Traian Băsescu, nivelul coborâse dramatic al încrederii în Traian Băsescu, încrederea în SMURD era uriașă. Automat, cine a câștigat? Raed Arafat”, a declarat Bulai pentru PSnews.ro.

Mai mult, sociologul a ținut să precizeze că din punctul său de vedere, Curtea Constituțională Română va respinge contestația lui Tudorel Toader, ”și cu asta se încheie toată tărășenia”.

”Nu știu ce va face, sincer CCR-ul, din punctul meu de vedere probabil că i va respinge contestația lui Toader, dat fiind că din toate datele pe care le știu eu, președintele are dreptul să aibă propria opinie și propria analiză, nu scrie nicăieri că analiza ministrului Justiției este mai bună. De aceea are posibilitatea de a lua  o decizie președintele, pentru că altfel ar trebui să se specifice în lege că trebuie să contrasemneze și poate respinge o dată, o formulă de genul acesta, nu că decizia îi aparține. Intuiția îmi spune că CCR va respinge sesizarea lui Toader și cu asta se încheie toată tărășenia”, a conchis sociologul.

 

3 comentarii la “Sociolog, verdict incendiar în disputa Iohannis – Kovesi – Tudorel Toader: Aici se încheie toată tărășenia! EXCLUSIV

    1. Don’Gogu, ai mare dreptate … respectivul este in mare lipsa de IQ … se screme si se gudura la poarta cotrocenului, poate se capata cu vreun oscior !

  1. Cand „orizontu` ” unui om se ingusteaza si devine un singur ….punct, omu` zice : asta-i punctu` meu de…vedere !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *