Skip to content
Politică

Sociologul Alfred Bulai anunță o nouă lovitură dură pentru Viorica Dăncilă: Ar putea dispărea cu totul!

adevarul.ro

Sociologul Alfred Bulai a declarat, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că există 3 variante de luat în calcul după ce Opoziția a reușit joi să demită prin moțiune de cenzură Guvernul Viorica Dăncilă.

Abia acum e marele spectacol. Sunt 3 variante:

– Ludovic Orban, premier. PNL îl va propune pe domnul Ludovic Orban și probabil va fi susținut de Klaus Iohannis.

-USR ne-a sugerat indirect că nu are de gând așa ceva și că vrea să cadă două guverne ca să fie alegeri anticipate.

-PRO România, care ne propune un Guvern pe actuala majoritate, dar fără Dăncilă și cei din vechea gardă, adică cu oameni de încredere ai domnului Ponta și unii de la ALDE.

Șansa de a trece Guvernul fiecăreia dintre cele 3 variante este relativ mică. A PNL-ului este cea mai mică pentru că, dacă nu îl sprijină PRO România și ALDE, nu prea mai merge treaba. Nu e cel mai bun premier Ludovic Orban, dar nu aici e marea problemă, cu siguranță. Problema este să aibă consilieri care să fie buni, să aibă specialiști, miniștri buni”, a declarat Alfred Bulai.

Mai mult, sociologul este de părere că în perioada imediat următoare vor exista mulți social-democrați care vor întoarce armele către Viorica Dăncilă și se vor distanța de aceasta, pentru că președintele PSD nu mai are ce să le ofere.

Mă aștept în următoarele zile să existe mulți din PSD care să se distanțeze de Viorica Dăncilă pentru că nu mai are ce să le dea. Și cei care trebuiau să primească ceva nu o să mai primească. Din punctul meu de vedere, ideea de a experimenta alegeri anticipate nu e un lucru rău. Însă este foarte greu de crezut că acest lucru se poate realiza. Cea mai corectă variantă aceasta ar fi: să avem o nouă majoritate, cu un alt suflu, cu o altă politică, cu un alt gen de program.

Se vor întâmpla multe în PSD. S-ar putea ca gruparea doamnei Dăncilă să dispară cu totul. Nu înseamnă că dispar greii partidului, o să mai rămână pe acolo, dar o parte sigur o să dispară”, a conchis Alfred Bulai.

Guvernul Viorica Dăncilă a fost demis de plenul Parlamentului, care a aprobat joi moțiunea de cenzură depusă de opoziție cu 238 de voturi ”pentru” și cinci „împotrivă”. Votul a fost secret, cu bile. Pentru a trece moțiunea de cenzură erau necesare 233 de voturi.

 

 

 

 

1 comentariu la “Sociologul Alfred Bulai anunță o nouă lovitură dură pentru Viorica Dăncilă: Ar putea dispărea cu totul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *