Skip to content
Politică

Sociologul Alfred Bulai, ipoteză neașteptată după demisia lui Victor Costache: E posibil să fi anticipat o astfel de situație!

stirilekanald.ro

În exclusivitate pentru PSnews.ro, directorul Departamentului Sociologie din cadrul Facultății de Științe Politice București, Alfred Bulai, a precizat, argumentând decizia lui Victor Costache de a demisiona, că este posibil „să fi anticipat o situație care s-ar putea să fie mult mai proastă”.

Bulai atrage atenția, însă, că „oricum, PNL, Arafat și toți aceștia vor plăti” după epidemia de coronavirus din România. „Cineva va plăti nota de plată indiferent de rezultat, bun sau prost”, spune acesta.

Nu în ultimul rând, potrivit sociologului, România trebuia să apeleze deja la experți din lume. „Apelul la expertiză internațională nu e rușinos. E de dorit la nivel public”, mai precizează acesta.

„Eu întotdeauna salut demisiile. Le explic studenților mei că primul gest de responsabilitate a unui politician este să învețe să își dea demisia. Le spun că este foarte ușor să intri în politică și este mult mai greu să pleci. Demisia este un lucru care te salvează pe tine ca persoană și salvează partidul și instituția de care aparții. În momentul în care tu îți dai demisia, încetează atacurile la tine și eventual la familia politică din care faci parte.

Motivele pot fi multe, pot fi unele declarate, dar pot fi și altele. Ce s-a întâmplat în sistemul medical e discutabil din punct de vedere al managementului. Înțelege că a fost o întreagă nebunie la Suceava, care este de domeniul hilarului. De principiu, într-o țară normală există asemenea reacție, de demisie. Sistemul medical este în acest moment saturat în condițiile în care la noi nu a început să existe mule cazuri. Sistemul de sănătate din România este depășit, asta este evident.

E posibil ca ministrul să se fi gândit la propria imagine, în sensul că este mai bine să plece acum decât să fie țap ispășitor. Oricum, PNL, Arafat și toți aceștia vor plăti. Cineva va plăti nota de plată indiferent de rezultat, bun sau prost. Stați să vedeți problema economică ce mare va fi. Domnul ministru este posibil să fi anticipat o situație care s-ar putea să fie mult mai proastă. România trebuia să apeleze deja la experți din lume. Apelul la expertiză internațională nu e rușinos. E de dorit la nivel public”, a declarat sociologul Alfred Bulai.

Premierul Ludovic Orban a anunţat oficial joi că Victor Costache a demisionat de la conducerea Ministerului Sănătăţii şi l-a propus pe secretarul de stat Nelu Tătaru pentru acest post.
DETALII AICI: E oficial! Ministrul Sănătății și-a dat DEMISIA. Ludovic Orban a anunțat cine îl va înlocui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *