Skip to content
Politică

Sociologul Alfred Bulai nu crede în rezultatele sondajului IMAS: Mă îndoiesc că Mircea Diaconu are 17%

stirilekanald.ro

Sociologul Alfred Bulai a comentat, în exclusivitate pentru PSnews.ro, rezultatele sondajului IMAS, potrivit cărora candidatul PSD s-ar afla pe locul 4 la alegerile prezidențiale din acest an.

Bulai este de părere că am putea avea parte de o premieră la alegerile din noiembrie: candidatul PSD să nu intre în turul 2. Însă, potrivit sociologului, Viorica Dăncilă o să mai crească în sondaje, întrucât electoratul PSD se va mobiliza intens în perioada următoare.

Totodată, Alfred Bulai a precizat că este discutabilă poziția lui Mircea Diaconu pe locul 2 în sondaje, iar șansa ca fostul actor să intre în turul 2 la prezidențiale „este relativ mică”.

„Sondajele acestea sunt un puls, o luare de temperatură. Doamna Dăncilă o să mai crească în mod sigur pentru simplul motiv că electoratul PSD se va mobiliza. Și domnul Geoană, în urmă cu mai mulți ani, nu stătea chiar așa bine în sondaje și până la urmă a avut un scor destul de bun. Că doamna Dăncilă stă prost în acest moment? Da, e confirmat de mai multe sondaje, însă nu e chiar atât de șocant.

Domnul Mircea Diaconu are 17%? Mă îndoiesc. E discutabil, de asemenea, ca domnul Barna să fie peste Dăncilă. În momentul în care începe campania, peste două săptămâni, veți vedea un alt gen de dinamică și ne vom apropia de situația din teren. 

Există probabilitatea ca Viorica Dăncilă să nu intre în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Nu este foarte mare, dar ea există pentru prima dată. Nu a existat așa ceva niciodată. Nu am vorbit niciodată de o asemenea situație posibilă. Acum, pentru prima dată, există posibilitatea reală ca PSD să nu intre în turul 2. Mobilizarea va fi pe ultima sută de metri în PSD, prin rețelele partidului. Există șanse reale ca doamna Viorica Dăncilă să nu intre în turul 2, asta este cert. Șansa să intre Mircea Diaconu în turul 2 este relativ mică. Sunt șanse mai mari pentru Barna să intre în turul 2. Singurul candidat care ar putea să-i dea emoții lui Klaus Iohannis este Dan Barna”, a declarat sociologul Alfred Bulai.

Rezultate spectaculoase în sondajul IMAS

Klaus Iohannis ar câştiga detaşat primul tur al alegerilor prezidenţiale, după cum arată un sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM.

Preşedintele în exerciţiu ar obţine 45% din sufragii, urmat la mare distanţă de candidatul ALDE şi Pro România, Mircea Diaconu cu 16,6%.

Pe locul 3 ar ajunge Dan Barna, candidatul Alianţei USR-PLUS, care ar obţine 14,2%. Viorica Dăncilă, candidatul PSD ar ajunge abia pe locul 4 şi ar reuşi să obţină 12,4 procente. Theodor Paleologu, candidatul PMP, ar obţine locul 5, cu 7,7%.

Sondajul IMAS a fost realizat în perioada 9-28 septembrie, la comanda Europa FM, pe un eșantion de 1.010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare +/- 3%. S-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Sistemul CATI reprezintă o metodă de colectare a datelor de sondaj pe baza unui chestionar standardizat aplicat prin telefon persoanelor selectate aleator prin procedura RDD (random digit dialing).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *