Skip to content
Politică

Sociologul Alfred Bulai spune ce se ascunde în spatele răzvrătirii lui Paul Stănescu: ce urmărește baronul de Olt

Sociologul Alfred Bulai a declarat, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că ieșirea surprinzătoare a baronului PSD Paul Stănescu, total opusă liniei stabilită de Viorica Dăncilă privind învestirea Guvernului Ludovic Orban, denotă faptul că acesta se află de partea celor care „joacă împotriva conducerii actuale a partidului”.

Bulai susține că șansele sunt destul de mari ca Viorica Dăncilă să intre în turul 2 al alegerilor prezidențiale din noiembrie, ceea ce va prelungi agonia disidenților din PSD, cei care așteaptă o înfrângere a prezidențiabilului partidului pentru a porni o răscoală.

Totodată, potrivit sociologului, social-democrații „care stau pe tușă s-ar putea să stea chiar mult, pentru că e posibil să nu se întâmple nimic dramatic în partid”.

„Stănescu este un baron greu al PSD. Ei au vrut să recupereze, dar doar simbolic. El s-a prins că e la mișto că doamna Dăncilă rămâne la putere în locul domnului Dragnea, exact cu aceeași structură. Așa zișii puciști din PSD s-au prins că cei care au hotărât destinul în acel moment al PSD, nu se vor gândi niciun moment la ei, motiv pentru care au rămas pe tușă. Au rămas în PSD, nu s-au dus la Ponta, dar joacă evident împotriva conducerii actuale a PSD. Dacă PSD-ul spune „nu votăm”, ei spun „ba votăm”. 

Pe de altă parte, toți se gândesc la ideea că trebuie să existe o schimbare în PSD. Problema e cine este urmașul. Îi ajută pe ei (n.r – PSD-iștii care vor schimbarea) foarte mult orice nereușită a PSD și, evident, o nereușită la vot. Nu se gândește nimeni că Viorica Dăncilă va câștiga alegerile, dar se pune problema ce procente va obține și dacă intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Șansele sunt destul de mari ca Viorica Dăncilă să intre în turul 2, ceea ce va prelungi agonia PSD pentru că doamna Dăncilă, intrând în turul 2, înseamnă că va avea peste 20 și ceva lu stă, ceea ce înseamnă că va avea o cotă mai mare decât partidul. În turul 2 va avea probabil 30 și ceva la sută pentru că sunt și oameni care îl urăsc pe Iohannnis și votează cu oricine ca să nu fie Iohannis, nu neapărat PSD-iști. Cei care stau pe tușă în PSD sar putea să stea chiar mult. E posibil să nu se întâmple nimic dramatic în PSD, iar asta va fi trist pentru ei”, a declarat sociologul Alfred Bulai.

Viorica Dăncilă a afirmat, luni, după ce Paul Stănescu a susținut că Guvernul Orban trebuie învestit, că declarația nu reprezintă poziția PSD. Premierul demis a precizat că dacă Stănescu va participa la votul de învestire din Parlament, acesta va fi exclus din partid, potrivit Mediafax.

Dacă Paul Stănescu va participa la acest vot categoric va fi exclus din partid. Paul Stănescu a venit cu o declarație care efectiv nu reprezintă poziția PSD și a creat confuzie. Cine nu va respecta decizia partidului de a nu participa la vot va fi exclus din partid. Deciziile partidului nu sunt deciziile mele. Am procedat cu mult echilibru și am cerut consensul colegilor mei, orice decizie s-a votat”, a declarat Viorica Dăncilă, la România TV.

Paul Stănescu: E important pentru mine, ca om politic și cetățean, că acest Guvern trebuie învestit

Senatorul PSD Paul Stănescu a declarat, luni la Parlament, că Guvernul Orban trebuie învestit, pentru că România are nevoie de stabilitate. Social-democratul a precizat că la votul de învestire va proceda în funcție de decizia care va fi luată în cadrul partidului.

E o decizie politică. Cred că împreună, în CEx, într-un for de conducere, trebuie să luăm o decizie. Ceea ce este foarte important și pentru mine, ca om politic e foarte important și ca cetățean al acestei țării că acest Guvern trebuie învestit. Nu pot să vă spun calendar, pentru că e vorba de țara noastră, de România și România trebuie să aibă un Guvern stabil”, a afirmat Paul Stănescu, luni, la Parlament, întrebat când ar trebui să aibă loc votul de învestitură pentru noul Executiv.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *